Adófórum

Adózási és számviteli információk

iparűzési adó

Adatszolgáltatás

iparűzési adó

HozzászólásSzerző: fenyvesjanosne » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdv ! 

Találkoztatok már a 10THIPA nevű nyomtatvánnyal? Az egyik ügyfél elment vásározni, és be kell jelenteni előtte a fenti nyomtatványon, majd ha vége a bevallást beadni  valamilyen ( talán 1044,1045) nyomtatványon. Hát !  nekem 20 percbe került mire megtaláltam a település azonoító kódját. BORZASZTó!!!   Talán megyénként vannak a települések, még nem sikerült rájönnöm, Ha valaki tud gyorsabb megoldást a keresésre, szóljon.   Keresem Gyula és Debrecen kódját .Köszi Mari

fenyvesjanosne

iparűzési adó

HozzászólásSzerző: fenyvesjanosne » szomb. feb. 20, 2010 1:09 pm

Az eltelt 1 órában sokat okosodtam. először a 1044-est kell kitölteni, úgy működik mint a 08-as , össze  kell a cégén rendezni. Ebben hamar meg lehet találni a település kódot ( a 1044T oldalon )

Összegezve. Ha  valaki elmegy vásározni, vagy más településen építkezik, akkor először megnézem a 1044 esen a település kódot, majd kitöltöm a 10T Hipa-t .Ha vége a vásározásnak beadoma a 1044-est és be is fizeti az ügyfél az ideiglenes ip-adót. Még több hibalehetőség és munka  a könyvelők részére. Mari   

fenyvesjanosne

iparűzési adó

HozzászólásSzerző: nyár » szomb. feb. 20, 2010 1:16 pm

Szia Mari!

Az Apeh oldalán, balra a letöltések alatt Kalkulátorok, ezen belül a HIPA kódok  lekérdezése.

Üdv: Ica

nyár

iparűzési adó

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szomb. feb. 20, 2010 1:19 pm

Szia Mari!

HIPA kód megtalálása:

APEH honlap oldalt a felsorolásnál  

Kalkulátorra kattintva a felsorolásból kiválasztod a Hipakódokat

Hipakódok- lekérdezés indítása - önkrmányzat elnevezése (beírod) és megjelenik a HIPA kód.

Üdv. Olga

gyorkosolga

Vissza: Adatszolgáltatás