Adófórum

Adózási és számviteli információk

tev.szüneteltetés könyvelése

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: tücsi » csüt. feb. 18, 2010 3:17 pm

Szia Icus!

Fizettem,még többet is(véletlenül a második félévben 2,5% helyett is 4%-ot),és elmehetnék munkanélkülire?Az nem ártana,már úgy is annyit fizettem az életemben az állam felé, és nem úgy érzem, hogy a nyugdíjkorhatárt valaha is elérem..(55-ös vagyok ígyis,úgy is),szóval még min.7 évem van,vagy kitudja mennyi?Az őrült spanyolok már a 70 éves korhatárt is bevezették volna,ha nem szavazzák le őket.Brrr.Nekem semmi bajom a férfiakkal,de ezt biztos,hogy férfiak javasolták.A nőknek annyi más dolga is van.Nem??

Na jó munkát,majd beszámolok, ha megyek valamire.

Üdv mindenkinek:Tündi

tücsi

HozzászólásSzerző: szaboicus » csüt. feb. 18, 2010 3:36 pm

Szia Tündi!
Mint az előző írásomat láttad, hogy helyesbítettem.
Tudom, hogy nem szép amit írok, de olyan szinten meg a kisvállalkozók földbe döngölése, aminél nem árt odafigyelni a lehetőségekre.
Mielőtt a szüneteltetést elküldted nem ártott volna 1 kis pihenés=Táppénz
Ez alatt még kaptál volna vmennyi összeget és informálódhattál volna a többi lehetőségekről.
Üdv:Icus
szaboicus

HozzászólásSzerző: tücsi » csüt. feb. 18, 2010 3:46 pm

Szia Icus!

Voltam táppénzen ,és mivel a tevékenységem szezon jellegű -ingatlan-,ezért gondoltam a szüneteltetésre és nem a megszűntetésre,viszont ha már itt vagyok!

Amikor  szeretném folytatni a vállalkozást,ezt az összes nyomtatványt újra ki kell töltögetnem és elküldeni,csak az aktuális adatokkal???,mert számomra a logikus az lett volna, hogy az okmányiroda felé jelzek,meg az apeh felé,hogy most épp szünetelek,de fogom még csinálni .Ezzel szemben most egy csomó dok.kell gyártani.Mi a véleményed???

Tündi

tücsi

HozzászólásSzerző: szaboicus » csüt. feb. 18, 2010 4:02 pm

Szia Tündi!
A szüneteltetéssel is van annyi teendő, mintha megszüntetnéd a vállalkozást.
Viszont a lehetőséget max.kihasználnám, és akkor még mindig eldönthetnéd, hogy melyik utat válszd.
A jó választ csak te tudod eldönteni.
Az így nyert idő sokat számít, mert esetleg hozhat más lehetőséget is, és addig sem vagy ellátatlan.
Üdv:Icus
szaboicus

HozzászólásSzerző: Tereza » kedd feb. 23, 2010 9:31 am

Szia Tündi!

Én most csináltam egy szüneteltetést, és a 10THIPA-t is be kell adni a 1044 mellett.

Üdv: Tereza

Tereza

HozzászólásSzerző: mats » kedd feb. 23, 2010 10:49 am

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy amennyiben 02.16-val szüneteltetem a vállalkozásomat és csak a mai napon 02.23-án nyújtom be azokat a bevallásokat, adatszolgáltatásokat, emlyeket felsoroltatok, akkor BÜNTETNEK-e? Java részt nullás lesz minden, mert táppénzen voltam, alkalmazottam nincs.

Köszönet a válaszokért előre is. Kati

mats

HozzászólásSzerző: nagyeva1980 » kedd feb. 23, 2010 11:07 am

ugye 30 napon belül kell leadni a bevallásokat ? kérdésem : ilyenkor a 2009-es évről is le kell adni már a záró iparűzési bevallást ?

Vic

nagyeva1980

HozzászólásSzerző: mats » kedd feb. 23, 2010 9:29 pm

Azért még arra kíváncsi lennék, hogy amíg szüneteltetem a tevékenységemet, minden hónapban be kell küldenem az 1058, 10T1011 bevallásokat?

Köszönetem a válaszért. Kati

mats

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » kedd feb. 23, 2010 10:11 pm

.

gyorkosolga

HozzászólásSzerző: mats » szer. feb. 24, 2010 9:58 pm

Köszönöm Olga a válaszodat. Most márvalamennyi bevallást elkészítettem. Kivéve az említett 1044 és 10HIPA. Amit nem értek,hogy ezeket szüneteltetés miatt miért kell most beadni, illetve nem lehet sehol sem jelölni, hogy szüneteltés miatt akarom beadni. Biztosan ki kell ezeket is töltenem a szüneteltesékor? Elnézést, de ebben az őserdőben már nem tudok eligazodni. Köszönöm a segyítséget. Kati
mats

ElőzőKövetkező

Vissza: Egyéni vállalkozók