Szia Edit! Köszönöm, hogy megosztottad.. az Észak-Alföldivel még nem beszéltem.. Ami időt ebben az évben már elpocsékoltam azzal, hogy azt hogy nulla, hogy nemleges.. azt hányszor és miként valljam, hogy nulla.. főleg ha tavaly azt mondtam rá előre a 09NY-en, hogy nulla..
hogy nem tudják megmondani, hogy ha már törvényen felül állva kitalálták, hogy a munkaviszonyos ev. adja meg a munkáltató adószámát a 1058-on, akkor ha két, vagy több munkáltatónál jön össze a heti 36 óra, akkor melyiknek az adószámát akarják..(mindegyik ad róla 1008-ast)..
ezt egyszerűen nem hiszem el, hogy az energiám nagy részét ez köti le és olyan fokon idegesít, hogy nem is tudok arra normálisan koncentrálni, amire kellene. És ezzel valószínűle nem vagyok egyedül..
Már hetekkel ezelőtt kértem tőlük, hogy ha nem is válaszolnak írásban, akkor legalább az APEH portálra nyomjanak már fel 4 -5 sort a miként működik a beadott és beadandó NY és nullás adat esetén figyelemmel a 02.25-i bevallási határidőre, a nem főfoglalkozású vállalkozónál kell vagy nem kell 1058-ast, 1008M-est tölteni vagy nem.
komolyan mondom, - úgy érzem, hogy már jó ideje szándékosan teremtenek ilyen bizonytalanságot. Én mindezek után megtiltanám, hogy az APEH csak úgy megszülje a bevallandó adatok, bevallási nyomtatványok sorait.. amit törvény egyértelműen nem szabályoz, a kitöltési útmutató meg úgy van megírva, hogy mindenki gondoljon amit akar.. aztán majd egyszer csak előveszik.
Mégegyszer köszönöm és bocs a kifakadásért, ... ( átkozom a percet, amikor tavaly a 0901-re, meg a 0950-re beadtam a 09NY-et... inkább küldtem volna, havonta, negyedévente nullásan, meg most 2010-ben amikor határideje van.) Üdv.