Sziasztok!
A 1058-asra rákérdeztem az Észak-alföldi Regionális Apehnál: Mindkét megoldást elfogadják, nem kifogásolják a 36órás munkaviszonnyal rendelkező Ev-nél azt, ha NY nyomtatványon nyilatkozik, így nem közli a munkáltatója adószámát. Az már más kérdés, hogy idővel valószínűleg a fejükhöz fognak kapni, mert a NYENYI kiváltásaképp egyértelmű adatokra lesz szükségük, azt pedig az '58-asok összesítéseként kapják meg. Ebben pedig az sem fogja segíteni őket, hogy az EV az 101-esen illetve az 1041-esen változásbejelentőt ad be. De ez csak az én véleményem.
Illetve az is igaz, hogy az APEH nem kérhet olyan adatot, mely a saját nyilvántartásai alapján elérhető. Ebben a témakörben az is érdekes ami velem esett meg: 10.01.01.-től 36 ó munkaviszonyos lettem, 101-es elment elektronikusan, 1041-es is elment, de nem csatoltam, illetve nem adtam postára a munkáltató igazolását arról, hogy nekem valóban van 36 ó munkaviszonyom. DE FELDOLGOZTÁK, és nem kérték. Válasz: eztán már ne is küldjem, de elvileg kellett volna. De könyörgöm! Ha a munkáltató is leadja az 1041-est rólam, akkor az APEH TUD RÓLA!!!! Kivéve persze, ha a munkáltatóm olyan külföldi, aki nem kötelezett magyarországon bejelenteni, hogy én vagyok neki.
MINDENKINEK!!!!!:
AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÓ KÖTELES BEADNI A '08-AS BEVALLÁST!!!!
Ez így volt 2009-ben is. Ha valaki nem adott ilyet, akkor az leszen szíves pótolni az eredeti nyomtatványon, teljes évre 12 db bevallás, mely 1db lapból fog állni.
A NEM KIEG-ES EGYÉNI VÁLLALKOZÓ KÖTELES BEADNI AZ '58-AS BEVALLÁST!!!!!
Úgyanúgy kell eljárni, mint a '08-asnál. Ha a határidő lejárt, akkor pótolni kell eredeti nyomtatványon, a 2010-es évi még nem lejárt határidősöknél nulla értékadat esetében NY nyomtatványon nyilatkozhat róla akár előre is.
Bocsánat a tanító nénis stílusért, de TESSÉK SZÍVES LENNI IDŐRŐL-IDŐRE ELOLVASNI AZ ART-OT!!!!
Üdv: Edit