Adófórum

Adózási és számviteli információk

SOS Tanácsot kérek

Egyéni vállalkozók

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: Ami » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Légyszíves adjatok tanácsot a következőkben:
-könyvelőprogramot szeretnék vásárolni, szerintetek melyik a jó, később bővíthető, világos és jogszabály követő,ill. APEH által elfogadott?
-Idén telik le a 3 év, hogy végeztem és regisztáltatni szeretném magam, ha jól tudom a PM-honlapjáról lehet letölteni az adatlapot, majd erkölcsi||bizi másolat ||fénykép||X Ft , mi kell még ?, Amennyiben idén regisztrálok a kötelező éves továbbképzés mikortól kezdődik, hol lehet rá jelentkezni, mi a menete stb...
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv: Ami
Ami

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: Napraforgó » hétf. feb. 26, 2007 7:16 pm

Szia! Szerintem nagyon sok jó könyvelőprogram van, az a fontos hogy sokat "tudjon". Értem itt a gyorsmérleget, eredménykimutatást és sok egyéb.Szerintem tájékozódj ismerős könyvelőknél. Ha egy olyan bérprogrammal bővíthető ami feladást készít az ABEV-be, az főleg remek.

A regisztrációhoz talán kell  igazolni a "3" évet valami módon. A továbbképzére "meg fognak találni" , annyi  levelet fogsz kapni, hogy hajaj! Üdv:Napraforgó

Napraforgó

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: makl » hétf. feb. 26, 2007 7:33 pm

Szia.

Én amit használok könyvelőprogramot az tud bérszámfejteni, targyieszköznyilvántartani. A listái jók és könnyen kezelhetők. Leírom a cég honlapcímét. Remélem nem számít reklámnak. Az árakról ott tudsz tájékozódni. Én meg vagyok velük elégedve.  www.rlb.hu

A regisztrációra csak akkor van szükséged, ha nagy cégeket is akarsz könyvelni, akiknek mérleget kell hitelesíteni.

A regisztráció gyorsan megvan. Az oktatást meg bármely szakmai továbbképző központban el tudod intézni. Pl ott ahol a mérlegképest csináltad, hátha kapsz kedvezményt is.

Üdv: makl

makl

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: Lkarcsi45 » hétf. feb. 26, 2007 8:21 pm

Szia!

Én egy komplett kettős könyvviteli programot használok, készlet, tárgyi eszköz, bérszámfejtés, szállító-vevő, minden bevallás az ABEV felé importálható, rengeteg listázási lehetőség. Kicsit húzós az ára, de szerintem nagyon megéri: www.tensoft.hu

Lkarcsi45

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: megyesicu » hétf. feb. 26, 2007 8:38 pm

Szia!

Két hónapja vettem meg az RLB-s programot, szerintem könnyen kezelhető, jogszabálykövető, a frissítéseket folyamatosan letöltheted, ABEV-be és excel-be is tud importálni. Nekem is sokan ajánlották, kértem demo-t, kipróbáltam és bevált. Ja, és olcsó!

Én októberben adtam le a reg.lapot, azt mondták, hogy csak idéntől kötelező oktatásra mennem, de elmentem, mivel volt rá lehetőségem, a munkahelyemen keresztül. Amúgy kb. 2-2,5 hónap, mire kiküldik az igazolványt és hiába nézegettem a PM honlapját, nem volt frissítve szeptember óta a lista.

megyesicu

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: gyergyoiistvan » hétf. feb. 26, 2007 10:43 pm

Bocs a reklámért, de csak a segítőszándék vezérel. Az RLB az egyik legjobb. A pénztárkönyv része hagy némi kívánni valót maga után, de a kettős gyors, egyszerű. Olcsó, rendszeresen fríssít. A bér modul is szabadon alakítható. Kifizetőhelyeknek nem elég, de általános felhasználásra tökéletes. Van tárgyi eszköz nyilvántartás. A feladás gombnyomásra történik vegyesbe. Én is ezt használom!
gyergyoiistvan

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: milus14 » kedd feb. 27, 2007 9:11 am

Szia!

Mekkorák azok a nagy cégek?

milus14

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: Babu » kedd feb. 27, 2007 9:19 am

Szia!

Én úgy tudom, hogy 10 millió forint árbevétel felett kötelező a mérlegképes. Alatta az könyvel aki akar, nem kell regisztráció.

Szia Anna

Babu

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: milus14 » kedd feb. 27, 2007 9:31 am

De ahhoz már kell a regisztráció is? Mert a mérlegképes végzettség nem jár együtt a regisztrációval.

milus14

SOS Tanácsot kérek

HozzászólásSzerző: megyesicu » kedd feb. 27, 2007 9:43 am

A regisztráció kötelező 10 milliós árbevétel feletti cég könyveléséhez, erről nyilatkozni kell, hogy amíg nincs reg., addig nem könyvelsz nagy céget, de másokat könyvelhetsz. Ha megszerzed a reg. igazolványt, visszavonod a nyilatkozot és könyvelhetsz mindenkit.

megyesicu

Következő

Vissza: Egyéni vállalkozók