Adófórum

Adózási és számviteli információk

1008-elutasító nyugta minden bevallásra

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Hogy ne kapjon az ember idegrohamot!

Az összes 1008 bevallásomra elutasító nyugtát kaptam.

Marha jó, a 2010-es bevallás nem tartalmazza az ugyanezen időszakra vonatkozó jogszabályi előírásokat!

Hát hogy dolgoznak ezek?

A küldött bevallását/adatszolgáltatását elutasítjuk, mivel a bevallás kitöltéséhez használt nyomtatványverzió az Ön által jelzett idoszakra vonatkozó jogszabályi eloírásokat még nem tartalmazza.

Kérjük, hogy bevallását/adatszolgáltatását a nyomtatvány megfelelo verziójával szíveskedjék megismételni.

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. feb. 15, 2010 2:46 pm

Nelly! Ez nem egyedi eset. Sokaknak jött ilyen elutasító nyugta. Sőt, a VPOP is küldözgetett körlevelet, hogy az új verziójú nyomtatványt fogadják be......

Csodálatos dolog lesz, ha az apeh verzióváltásának okán ismételgetnünk kell  bevallásokat. Most már tényleg bohócnak néznek minket, könyvelőket.

madora100

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. feb. 15, 2010 2:57 pm

Szia Nelly!  A kitöltött nyomtatvány elküldése előtt nem ajánlotta fel, hogy van újabb verzió és Te hagytad az előző verzióval é s úgy küldted el?

Úgy rémlik régebben olvastam, hogy mindig a legújabb verzióval szabad küldeni.

Csupán tipp. Mária

valterjozsefne

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » hétf. feb. 15, 2010 3:11 pm

Sziasztok!

Mária nem ajánlott fel semmi újabb verziót. A könyvelésből exportálom az Ányk-ba. Az 1. verzió volt feltelepítve a 1008-ból, hozzáteszem a 1058-ból is, de ez utóbbit simán befogadták, pedig a küldéskor már ez is "elavult" verzió volt- utólag kiderítettem! Hibátlan volt minden, a küldés is simán ment!

Néztem a verziókat! Ha nagyon szorgos vagyok és már január 31-én, vagy fenruár 1-én küldtem volna a havi bevallásokat, akkor is ugyanezt a verziót kapja! Milyen jogszabály változott azóta?

Erre már tényleg azt mondom, kapják be azt amit a paci himbál!

Üdv:Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. feb. 15, 2010 3:43 pm

Ez már tényleg felháborító, lehet, hogy az 1058-at nem frissítették, a nyomtatvány elküldésének időpontjáig, az 1008 -at pedig igen. Még hasonló problémával nem találkoztam, nincs más tippem. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. feb. 15, 2010 11:19 pm

Sziasztok!

Mi is így jártunk. Uram bocsá nem egyenként küldözgetjük a bevallásokat. Kitöltöttünk vagy tizet a legutolsó verzióval és pihenésképpen gondoltuk elküldjük. 9-et még befogadtak, amire a 10.-re sor került,  verzióváltás volt - ezért elutasították.

Ez már tényleg egy vicc!

P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » kedd feb. 16, 2010 8:53 am

Na elküldtem este (éjszaka) az összeset újra, de még nincs egyetlen nyugtám sem.

Pedig nyugtával szeretném dícsérni a napot!

Majd a vpop-ra is ügyelek ezután.

Minden nap csak azt fogom figyelni, ki mikor frissít, azonnal ugrok, és már töltöm is az új verziót!

Üdv:Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: nagyeva1980 » kedd feb. 16, 2010 9:16 am

és mi van akkor , ha leadom 11-én a bevallást, de ők 12-én frissítenek ? ezt ők sem gondolták koolyan, amikor 2 nap nem telik el úgy, hogy nem frissítenek és ezt lesse az ember vigyáz állásban, sőt még csináljam is újra a bevallásokat--na ez már sok. ÖSSZE KELLENE FOGNUNK A SOK HÜLYESÉGÜK ELLEN.  Csinálni kellene egy szervet, ami képviseli a jelenleg nem létező jogainkat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vic

nagyeva1980

HozzászólásSzerző: Rozalinda » szer. feb. 17, 2010 8:20 am

Látjátok nem szabad semmit elkapkodni.  Kár előre  dolgozni, nem is lehet. Csak mindig a határidő utolsó napján.  Én már  2006-ban megtanultam ezt, akkor nagyon korszerű és nagyon számítógépes akartam lenni. A beküldött bevallásokat még egy év múlva  is javítgattam.  Azóta leszoktattak stréberségről.  Feleannyi munkámba  kerül, ha az utolsó pillanatban készítem el pl a 08-at.

Egyébként Nelly dátum szerint mikor küldted az ominózus bevallásokat??

Érdekvédelmi Szövetség alakításában benn vagyok. Neve legyen Pató Pálné Egyesület.

Komolyra fordítva a szót:

Érdekképviseletek:
Kereskedelmi és Iparkamara,MKOE, Számviteli Szakemberek Egyesülete. Állítólag.
Meg talán még a Könyvvizsgálói Kamara. Más nem jut most eszembe.

Nos ezek akik nem védik meg az érdekeinket.

De Érdekképviselet Alapítását jogszabály teszi lehetővé. Ha megfelelő számú természetes személy összeáll és elfogadja az Alapító Okiratot. Bejegyezteti a Megyei Bíróságon. Kikéri az adószámot. Már működhet is. Még ügyvéd sem kell a megalakuláshoz csak javasolt.
Most kezdtem könyvelni egy Érdekvédelmi Egyesületnek , így alakult. Nyitott a tagság.

Már jártak a Minisztériumban bemutatkozni, a Megyei Közgyűlés Elnökénél. Mindenhol illően fogadták őket, és főleg komolyan vették őket.

Aztán csak el kell fogadtatni az Egyesületnek magát. Elég nagy létszámú tagság esetén könnyen megy az elfogadtatás. Politikamentes kizárólag szakmai vonalon történő szerveződésre gondoltam

Rozalinda

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. feb. 17, 2010 8:29 am

Én az utolsó előtti nap szoktam küldeni. Utolsó napra nem szeretem hagyni, mert bármi közbejöhet, és akkor aggódhatok, hogy még mindíg nincs beküldve.

Nekem bevált ez az utolsó előtti nap. Akkor például sosincs fennakadás az ügyfélkapun.

Zsuzsa

kaloczy

Vissza: Adatszolgáltatás