Adófórum

Adózási és számviteli információk

1058-n jelölni min.bért?

Adatszolgáltatás

1058-n jelölni min.bért?

HozzászólásSzerző: visiting » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Az 1058-n jelölni kell valahol,hogy csak a minimálbér/és nem a 2x-ese vagy akármennyi/ után fizetem meg a járulékot főállásuEV-ként? Valahol azt olvastam,csak akkor nem kell magasabb összeg után,ha erről nyilatkozom.De hol?

És akinekm esetleg 2 db 4 órás munkaviszonya van,az hogy nyilatkozik,ha csak 1 hely van a nyomtatványon?

visiting

1058-n jelölni min.bért?

HozzászólásSzerző: Rowan1 » kedd feb. 09, 2010 9:43 am

Nem kell külön jelölni sehol, beírod alapnak azt az összeget ami után a járulékokat megfizeted.
Rowan1

1058-n jelölni min.bért?

HozzászólásSzerző: garbo50 » kedd feb. 09, 2010 10:28 am

A második kérdésedre, akinek két 4 órás munkaviszonya van  megfelel a 36 órát meghaladó munkaviszony ( itt némi kritériumnak megfelelően van változás már 2009-től is) melletti ev-nek, így ha nem vesz ki kivétet, akkor nem kell az 1058-ast küldeni, tehát a munkáltató adószámát sem közölni, ha mégis küldeni akarod, akkor azt írod be ahol először létesített, vagy ahol magasabb a bér, legalábbis én így oldanám meg.

A NY-n jelöli hogy nincs bevallási kötelezettsége, ha az egyik megszűnne , már küldenie kell, de akkor csak egy adószám marad, mindjárt gond sem lesz.

Ezt lehet azért találták ki- hogy figyelünk e, vagy automatikusan töltögetünk.:)))

garbo50

Vissza: Adatszolgáltatás