Sziasztok!
A következőben kérném a segítségeteket. A számfejtésben nem vagyok otthon, csak nagyon egyszerű vállalkozói kivéteket, alkalmazottakat szoktam csinálni, azt is program segítségével.
Egyéni vállalkozó ügyfelem 2010.01.06-án szüntette meg egyéni vállalkozását. Leszámfejtettem neki ugye a 2010-re vonatkozó százalékokkal a 71,500.- Ft-ot, kitöltöttem a 1058-as bevallást - az általam használt program akkor még nem készült el - és beküldtem. A program még meg is kérdezte, hogy biztosan 01.01 és 01.10-e közötti időszakra akarok -e bevallást beadni. Itt már kicsit gyanús volt a dolog, de gondoltam majd később javítom, a lényeg, hogy be legyen adva.
Most elkészült a program, leszámfejtettem, átvittem a abev-ba, természetesen a fasorba sincs azzal amit én csináltam. Olyan, mintha a 2009-ben érvényben levő járulékokkal számolna.
A 1058-01-01-es lapon a 2. sorba írja be, hogy 26%-os tb járulék alap, és vállalkozói járulékot is számol.
Ez így a helyes? És ha így van, akkor esetleg ez a januári kivét még 2009.évi költségnek minősül?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv Mónika