Adófórum

Adózási és számviteli információk

Biztosítás - felügyeleti díj

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: modzso1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

Most veszek át egy céget, akinek évente fizetnie kell a felügyeleti díjat 50.000 Ft-ot. Az előző könyvelőnek gondolom nem volt ideje... és nem teljesítette a január 31-ig esedékes adatszolgáltatást. Erősítsetek meg légyszíves, hogy a pszáf honlapján található BESZAD nevezetű nyomtatványt kell kitölteni. 2 helyre beírni az 50.000 Ft -ot az aljára valahova pedig a reg. számot és aláírást. Ezután mehet.

Köszi,

Péter

modzso1

HozzászólásSzerző: cecil59 » pén. feb. 05, 2010 1:58 pm

Én úgy tudom, eltörölték. -Tárgy: Tájékoztató a függ biztosításközvetítk felügyeleti díjfizetési kötelezettségének

változásáról

Tájékoztatunk benneteket, hogy a Bit. módosítása alapján, 2010. január 1-jétől a függő

biztosításközvetítő vállalkozásoknak (ellentétben az elmúlt évek gyakorlatával) a Felügyelet

részére NEM KELL FELÜGYELETI DÍJAT FIZETNIE.

Hivatkozás: Magyar Közlöny 2009 189. száma 2009.12.22.

cecil59

HozzászólásSzerző: modzso1 » pén. feb. 05, 2010 2:17 pm

Szia,

Mit jelent az, hogy FÜGGŐ biztosításközvetítő...stb?

Péter 

modzso1

HozzászólásSzerző: cecil59 » pén. feb. 05, 2010 5:35 pm

Függő = csak egy biztosítótársasággal van szerződésben

független: bármely biztosítótársaság termékeit értékesítheti  (pl. brokerek)

cecil59

HozzászólásSzerző: modzso1 » pén. feb. 05, 2010 8:22 pm

Szia,

Köszi a választ, közben kutattam és ezt a tájékoztatót találtam:

http://www.pszaf.hu/data/cms2104613/2010._evi_fd_tajek_tiszta_2010.pdf

Ez alapján mégis csak kell fizetni idén is?

Üdv,
Péter

modzso1

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » pén. feb. 05, 2010 10:23 pm

Szia Péter !

Megnéztem a hivatkozást a közlönyben, de én nem találtam olyan részt , hogy ne kellene fizetni, vagy bevallani. Egyéni vállalkozóknak eddig sem kellett, de a BT-Kft fizet, ha ez a fő profilja (jan.31-ig).

A BESZAD nevű bevallást kell beadni és befizetni az 50.000 Ft-ot. A változás annyi, hogy 50e/fő lett. Tehát cégen belül kell vizsgálni, hogy hány személynek van erre jogosultsága, ill. hányan kötnek biztosítást a kérdésedben.

PSZÁF honlap:

PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a 2010. évre vonatkozóan áttekintette és pontosította a felügyeleti díjjal kapcsolatos tájékoztatóját.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2010. évre vonatkozóan áttekintette és pontosította a felügyeleti díjjal kapcsolatos tájékoztatóját. A legfontosabb változások a következők:

·         módosult a független biztosításközvetítők felügyeleti alapdíj számítása, mégpedig úgy, hogy az eddigi 50.000 HUF (alapdíjegység*1) mellett minden, a független biztosításközvetítő által alkalmazott vagy megbízott 50 fő (gazdálkodó szervezet vagy természetes személy) után további 50.000 HUF felügyeleti alapdíj fizetendő,

·         a tájékoztató kibővült a pénzforgalmi intézmények felügyeleti díj fizetésére vonatkozó szabályokkal.

A Felügyelet részére rendszeres adatszolgáltatás teljesítők esetében a felügyeleti díjbevallási táblák beemelésre kerültek az adatszolgáltatási rendeletek táblái közé.

2010. január 12.

Azt még meg kell nézned esetleg, hogy aktív, vagy inaktív a cég a nyilvántartásukban....

Üdv:K.Judit

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

Kardos.Judit

HozzászólásSzerző: cecil59 » szomb. feb. 06, 2010 6:45 am

Itt is csak a független bizt.közvetítőkről ír, tehát először azt kell vizsgálni, hogy függő vagy független...

cecil59

HozzászólásSzerző: modzso1 » szomb. feb. 06, 2010 9:26 am

Sziasztok,

A cég egy családi vállalkozás, amiben az apuka építész, tervez kivitelez, anyuka pedig hiteleket és ha igény van rá biztosításokat intéz a vevőknek. 

Péter

modzso1

Vissza: Adatszolgáltatás