Sziasztok!
Létezik-e még nemleges NYENYI adatszolgáltatás (pl. nyugdijas ügyvezető után)? Ha nem, akkor mi van helyette, ha igen akkor azt is elektronikusan kell már beadni?
Köszi
Vinczent
Sziasztok!
Létezik-e még nemleges NYENYI adatszolgáltatás (pl. nyugdijas ügyvezető után)? Ha nem, akkor mi van helyette, ha igen akkor azt is elektronikusan kell már beadni?
Köszi
Vinczent
De létezik. Viszont csak a nyugdíjas ev-k nyilatkozhatnak rajta, ha nincs járulékköteles jövedelemkivétjük, és alkalmazottjuk stb... sem volt.
Tehát gazdasági társaságnak be kell adnia a NYENYI-t, nullásan is.
Andi
Sziasztok! Én is most nézegetem, hogy 2009-ről már csak elektronikusan mehet NYENYI, én korábban adtam a nemlegest (nyilvántartó lapkiállítására nem kötelezett) papíron és amelyik kifizető/munkáltatónak volt megnevezhető "embere", annak küldtem floppyn..
A nyilatkozatot végül is megtaláltam és remélem, hogy ezt azért papíralapon csak be lehet adni (talán), hiszen ha elektronikusan kellene adni, akkor egyszerűen nem is tudnék személyszerint biztosítottat megnevezni benne, akinek a járulék adata esetleg nulla lenne.. Vagy rosszul gondolom?
Onyf - nyomtatványok-nyilatkozatok:
N14 Nyilatkozat nemleges adatszolgáltatásról (A nyilatkozatot a Nyugdíjbiztosítási Egyéni Nyilvántartó Lap kiállítására nem kötelezett foglalkoztatónak kell kitölteni)
Üdv.
Sziasztok! A kérdező nyugdíjas ügyvezetőt emleget, ami arra enged következtetni, hogy gazdasági társaságról van szó és nem egyéni vállalkozóról.
Ha a nyugdíjas ügyvezető megbízási díja nem éri el a min.bér 30%-át, akkor ezen jogviszonyában nem biztosított. Ha a cégnek nincs biztosított foglalkoztatja (akár ingyenesen személyesen közreműködő tagja, vagy valaki, akire a Tbj. tv. azt mondja, hogy biztosított, vagy, hogy nyugdíjjárulékot kell tőle vonni) akkor elektronikusan nem tud küldeni szerintem sem semmit.
Viszont azt csak jeleznie kell a gazdasági társaságnak, hogy azért nem küldött NYENYI-t, mert egyszerűen nem volt egy biztosítottnak minősülő személy sem a társas vállalkozásban.
Amit betettél Mazsi azt én is megtaláltam és én biztos, hogy beadom papíron ezt a nemleges nyilatkozatot, azokra a cégekre, akiknél megnevezhető személy nincs. Az elktronikus NYENYI küldéssel meg egyenlőre nem tudom, hogy mi lesz, mert az biztos, hogy én erre az egy alkalomra nem fogok semmiféle meghatalmazottságot intézni, ráadásul szerintem sem az ügyfélnek, sem pedig az onyf-nek semmi köze nincs ahhoz, hogy nekem, mint esetleg meghatalmazott könyvelőnek mi a TAJ számom, vagy a születési év,hó, napom. Az azonosító adatok az ügyfélkapu nyitásával azonosítottak..
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 74 vendég