Adófórum

Adózási és számviteli információk

Átalányadózó adatszolgáltatása

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: liattila » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdvözlök mindenkit! Egyéni vállalkozóként több éve átalányadózást választom, és teljesítettem járulékfizetési kötelezettségemet. 2010.01.01-től a tev. jell. kereset piaci értéke adja a járulékalapot. Az átalányadó alapja nem éri el a  tev. jell. kereset piaci értékét, így a minimálbér után kellene járulékot fizetnem. Kell-e az APEH felé adatbejelentő lapot beküldeni a járulék fizetés összegéről, ha igen melyik adatlapon kell ezt teljesíteni? Válaszotokat előre is köszönöm: Attila
liattila

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. jan. 13, 2010 9:05 pm

Szia Attila! Ha főállásu egyéni vállalkozó vagy/nem nyugdijas/  2010-ben is havonta a járulékalapot a 1058-as bevalláson jelented. /2009-ben a 958 volt/Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: liattila » szer. jan. 13, 2010 9:35 pm

Szia Ani! Főállású ev. vagyok. Ez idáig rendben van, de kell-e adatlapon külön bejelentenem, ha igen, (mint pl. a 06T1031) melyiken, hogy nem a tev. jell. kereset piaci értéke alapján fizetem meg a járulékokat, hanem a minimálbér után. A 1058-as bevallásban, hol kell jelölnöm, hogy a minimálbér után fizetem a járulékot, van-e ezen a lapon erre alkalmas bejegyzés, mert én csak az evások, a kezdő ev, és a mezőgazd. ev nek találok bejelentési lehetőséget, más ev ide nem írhatja be a összeget, vagy majd a járulék bevallási lapon beírt összeg lesz a bejelentés alapja? Attila
liattila

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. jan. 13, 2010 9:49 pm

Szia Attila! A bevallás egyben bejelentés is, külön más adatlapról nem tudok. Amire Te emlékszel 2006-ban volt, de akkor nem adtunk havonta bevallást a járulékokról, csak fizettünk. 
adotanacs

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szer. jan. 13, 2010 9:59 pm

Szia Attila! Megerősítem Ani válaszát, a1058-as bevalláson teszünk eleget bejelentési kötelezettségünknek, nincs más tenni való. Mária
valterjozsefne

HozzászólásSzerző: liattila » szer. jan. 13, 2010 10:16 pm

Köszönöm a válaszotokat és a megerősítést a kérdéssel kapcsolatban. Azért nem találtam külön adatlapot  a járulék mértékének bejelentéséről, mert arra a 1058 bevallás fog szolgálni. Üdv: Attila
liattila

Vissza: Adatszolgáltatás