Szia Pimpa1!
Tudomásom szerint a KA előleget dec. 20-ig kell rendezni, függetlenül attól, hogy van-e feltöltési kötelezettsége vagy nincs. Annak akinek van felt.köt., annak mindkettőt akkor kell fizetni. A szomorú az, hogy a TAO előleget is felkönyvelték dec. 20-ra azoknak, akiknek bevallást nyújtottunk be feltöltési kötelezettségre, pedig a TAO előleg tudtommal jan. 20-án esedékes.
Szia!
Más a feltöltési kötelezettség és más a "kivetés". A kivetést, feltöltési kötelezettség nélkül a 29-es bevallásban meghatározott időpontokban - tárgyévi eredménytől függetlenül meg kell fizetni. Az APEH felkönyvelni is csak ezt tudja/tudta, mert erről van adata. (lásd 29-es bevallás.) Célszerű és javasolt a folyószámlát a várható kötelezettség hónapjának utolsó napjára lekérdezn, mert az előírások rendre látszanak ily módon.
A különadó-előleget háromhavonta - a harmadik hónapot követő hónap 20. napjáig kell megfizetni. Az utolsó negyedévi adóelőleget az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig kell megfizetni.
A különadó-előlegre is érvényes a társaságiadó-törvény feltöltési szabálya, ennek megfelelően az adóév utolsó hónapjának 20. napjáig kell megfizetni a ténylegesen várható különadó és az addig fizetett évi összes előleg különbözetét. Ha a kiegészítéssel az addig összesen megfizetett előleg nem éri el a várhatóan fizetendő adó 90 százalékát, a különbözetre az adóhatóság 20 százalék mulasztási bírságot szabhat ki.
P.Zsuzsa
Szia Zsuzsa!
Az előtted lévő válaszban jeleztem a TAO előleg előírását dec. 20-án. Nem tudod véletlenül, hogy ez miért történt. Csak azért, mert én az előleget jan.20-án fizettetem, és itt kés.pótlék keletkezhet. Reklamáljak, vagy ne?
Az adófolyószámládon pontosan látod az ebev-ben, hogy mikor, mit kell fizetned Tao. és KA előleg vonatkozásban. Állítsd előre a lekérdezés dátumát 2010. július 31-re és pontosan tudni fogod. (2010-ben KA-t nem kell fizetned, mert megszűnt 2010-től.)
A Tao. feltöltés dec. 20-án (21-én) csak az 50 millió Ft (2 adóévvel korábban kell vizsgálni) feletti bevételű cégekre vonatkozik.
Az én "emlékeimben" is van január 20-a, mert egészen biztos volt ilyen is! (talán még akkor amikor nem kellett áttérni minden társaságnak a kettősre 2003 előtt??? - de már nem emlékszem) Eljutottam arra a "szintre", hogy lekérem a folyószámlát (azzal a módszerrel amit Szedlacsek is mond) és ezen már nem agyalok, mert annyi más van, amin kell és nem ilyen kézenfekvő a válasz. :)))
Ez ugyan olyan, mint a TAO gyakoriság váltás n.éves-ről havira. Júliusban mindkettő van. A negyedéves-t még fizetni, a havit meg már fizetni kell. Logika egy szál se - (egyet ugyan tudok, de az inkább ok, semmit logika) de hát ilyen f***** törvényeink vannak! :(((((
A negyedik felsorolást nézzétek.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 16 vendég