Adófórum

Adózási és számviteli információk

Fuvarozó ev kezdene

Egyéni vállalkozók

Fuvarozó ev kezdene

HozzászólásSzerző: pankráta » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Lenne egy induló egyéni vállalkozásom, fuvarozó tevékenységgel (csak gabonát szállítana), belföldre, külföldre is. Most ebben az új rendszerben, hogy az okmányiroda már nem "vizsgálja", megvan-e mindene, ami ehhez a tevékenységhez kell, teljesen el vagyok veszve. Valaki tudna nekem segíteni, hogy minek kell megfelelni, milyen engedélyek stb. kellenek, hogy megfeleljen a követelményeknek? Nem szeretném, hogy később kiderüljön, valami hiányzik, és visszavonják a vállalkozóiját. :-(
pankráta

Fuvarozó ev kezdene

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. jan. 07, 2010 12:16 pm

Szia !

Annyiban tudok segiteni hogy ajánlom egy-két oldal elolvasását a témában..

2010. január 1-től jelentős változások az egyéni vállalkozók életében

http://kamara.dravanet.hu/csmkik/index.php?id=2596

Alapítás - Fejlesztés

http://www.vallalkozoinegyed.hu/20090924/vallalkozas_alapitas_percek_alatt_januartol
hvanna

Fuvarozó ev kezdene

HozzászólásSzerző: kriszta4 » csüt. jan. 07, 2010 12:25 pm

Szia!

Először is azt kell tisztázni, hogy számlás fuvarozást szeretne- e végezni, vagy csak a saját portékáját ... mivel fuvarozói tevékenységet említettél, gondolom számlásat.

Az okm. irodában a vállalkozói igazolványhoz eddig sem kérték csak a megfelelő jogosítványt, vagy ha alkalmazott fog vezetni, akkor az ő munkaszerződését, valamint igazolást arra vonatkozóan, hol parkolnak a járművek.

Ami ettől kicsit bonyolultabb, a Nemzeti Közlekedési Hatóság közúti árufuvarozói engedélyének beszerzése, mert csak ennek birtokában végezhetó a közúti árúszállítás. Bizonyos feltételeknek meg kell felelni ... (pénzügyi, szakmai,)DE ezt nem sorolnám fel, a www.nkh.hu oldalon szépen minden fel van sorolva mi szükséges a belföldi, ill. a nemzetközi árufuvarozáshoz.

Ha valamit nem értesz, írd meg konkrétan a kérdést és megpróbálok segíteni.

kriszta4

Fuvarozó ev kezdene

HozzászólásSzerző: kriszta4 » csüt. jan. 07, 2010 12:36 pm

Na igen, a vállalkozást valóban percek alatt meg lehet alapítani ...a fuv. engedély viszont még mindig nagyon nehézkes ... sajnos ...
kriszta4

Fuvarozó ev kezdene

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. jan. 07, 2010 12:42 pm

Szia Kriszta.. igazad van.., a percek alatt vállalkozás alapitást nem  én állitom:).  az sem percek lesz.. az ügyfélkapu perces témája el sem értheő épp most :)  hanem az irója, tudom más engedély és pl  EUS vizsga buszvezetőnél  hónapokba telik..

üdv:hvanna

hvanna

Fuvarozó ev kezdene

HozzászólásSzerző: kriszta4 » csüt. jan. 07, 2010 1:01 pm

Persze, tudom én hogy nem Te találtad ki .. én is pont emiatt írtam, hogy az EV. még csak oké, de mire egy fuvarozó eljut addig, hogy érdemi munkát is végezhet, (szaktanfolyam, stb) hónapok tel/hetnek el, mert hiába lesz váll. ha nincs fuv. engedély. Tehát első lépésként én mindenképp a közuti árufuvarozói engedélyt szerezném be. Az ev. ig. már csak gyerekjáték lesz :-)))))
kriszta4

Fuvarozó ev kezdene

HozzászólásSzerző: pankráta » hétf. jan. 11, 2010 12:24 pm

Köszönöm mindkettőtöknek a választ, még nem volt időm végig átböngészni, és a leendő ügyfél is csúsztatott, majd szerdán jön megbeszélésre, így én is kaptam egy kis időt rá. Remélem így már össze tudok szedni mindent ami kell, ha valami kérdésem mégis lesz, majd még jelentkezem :-) Köszi!!

pankráta

Vissza: Egyéni vállalkozók