Adófórum

Adózási és számviteli információk

mosogatógépet leköltségelése

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: tjozsefne » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok.

Tupperware a foglalkozása, aminek kapcsán bemutatókat tart és ehhez kell a mosogatógép.

A válasz előre köszönöm.

Marika

tjozsefne

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » pén. dec. 18, 2009 9:30 pm

Szia Marika!

A bemutatókat azon a helyen tartja, ahol a mosógépet beszerelték, bizonyítani lehet, hogy a 

a tevékenység érdekében merült föl a költség, akkor igen elszámolhatja, ha kocsival viszi egyik helyről a másikra a terméket, akkor már én nem számolnám el.. Mária

valterjozsefne

HozzászólásSzerző: zspotorke » pén. dec. 18, 2009 9:57 pm

Sziasztok!

A kérdés annyira általános, hogy nehéz válaszolni rá, mert sokkal bővebb kifejtést igényel(ne).  Ha Ev-ről beszélünk, akinek a lakása a telephelye/székhelye akkor lehet, hogy a bemutató edényeket a mosógatógépben mossa el, de nehéz lenne bizonyítani a kizárólagosságot még akkor is, ha minden bemutatót a beszerelés helyén tart.

Ha bizonyítani tudja, hogy mondjuk egy a forgalmazói szerződésben megfogalmazott kívánalom a mosógatógép használata még akkor is necces a téma.

Ha külön telephelye van a vállalkozásnak, ahol csak a fenti edények bemutatói zajlanak, ott tárolják az edényeket, stb. szerintem csak akkor védhető a kizárólagosság.

P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: madora100 » pén. dec. 25, 2009 3:00 pm

Zsuzsa véleményén vagyok én is. Amennyiben nem 1oo%-osan kizárt a magánhasználat, úgy én sem számolnám el a mosogatógépet a vállalkozás érdekében felmerülő költségként.
madora100

Vissza: Egyéni vállalkozók