Adófórum

Adózási és számviteli információk

Merre tovább?

Ellenőrzés

Merre tovább?

HozzászólásSzerző: Hont » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kikérni a következő problémás ügybe!
Egyéni vállalkozói igazolványt váltottam 2005 januárjába egy nagyszabású munkával kapcsolatban!

Röviden: Egy KFT kötöttem egy megállapodást, amibe rögzítettük, hogy három darab hajót, rendkívül nyomott piaci áron le fogok gyártani, mint vállalkozó. Ebbe az üzletbe a KFT, mint előfinanszírozó szerepelt 22millio Ft erejéig! A KFT alapanyagokat adott át 15 millió Ft értékben valamint a KFT ügyvezetője a saját nevében részletekbe utalt 7 millió Ft-ot, mint magánszemély, más anyagok költségeire, amik vételi számláját forgalmazók a Kft nevére állítottak ki.
Ezek az összegek Kft vagyonösszetételébe leltáríven megtalálhatók, fellelhetők.
Több alkalommal is leltárt készítettek az alapanyagokról, leltár ív is készült.

Megállapodás úgy szólt, hogy I. hajót 100% készültségi fokon legyártok a Kft-nek. A II.-III számú hajó 30%készültségi szinten a munkadíj ellenében az én tulajdonom lesz. 1 DB kész hajó piaci ára 25 millió Ft. A megállapodás részét képezte még, hogy a hajók értékesítése után kötelezettséget vállalok 8mill Ft visszafizetésére.(Elég rossz ötlet volt)
Munkát elvégeztem 1 évig, dolgoztam ingyen. A Kft miután I számú hajóját átvette a másik két hajót is meg akarta szerezni. II:hajóból 2 millió Ft kapott miután vevőt találtunk rá.( Ez lett volna a munkadíjam) A III hajó 30% készültségi fokon készült el. Mikor erre vevőt találtunk a KFT tulajdonosa felvette vele a kapcsolatot és azt az információt adta a vevő jelöltnek, hogy álljon el a vételtől, - mert hogy nem tisztázott a hajó tulajdon viszonya! (Természetesen azonnal elállt) Ezután a KFT végrehajtást kezdeményezet és a III. hajót elárvereztette 1, 5 millió Ft-ért. Nekem nem hogy hasznom, csak veszteségem keletkezett a vállalt 8000000 Ft kötelezettség miatt. Különböző árverések útján még 6millió Ft bevételre is szert tett Tőlem a Kft. A bírósági perek a mai napig tartanak. Az egyik bíróság a vállalkozási szerződésünket kölcsönszerződésnek minősítette.

És most jön lényeg, az adó-hivatal a Kft által tett feljelentés alapján ellenőrzött és határozatot készített, melyben az áll, hogy a megállapodás szerint bevételem lett 22 millió Ft és a II. hajó eladási értékét is nekem kellett volna bevételeznem.
29 millió Ft bevételt kreáltak nekem. Holott én saját névre semmit nem vásároltam és nem is költségéltem el. Ezáltal áfa||bírságok||adók címén 16 000 000 Ft büntetést szabtak ki rám. Ez egy rémálom, amibe kerültem. Elvesztettem a házam, autóm, szerszámaim és most még az APEH is le akar húzni rólam egy bőrt.

Természetesen a kft-t az APEH nem vizsgálja.
Nem látom a kiutat.

Kérnélek Benneteket, ha lenne valami tanácsotok, akkor osszátok meg velem!

Üdvözlettel Hont
Hont

Merre tovább?

HozzászólásSzerző: palmika » szer. ápr. 08, 2009 3:08 pm

Szia,

Csak annyit tudok javasolni, hogy jó ügyvédet keress. Esetleg többet is érdemes megkeresni. Nem  sok, de ez túl lép az adózás, számvitel területén. Sok sikert kívánok hozzá.

Üdv: palmika

palmika

Merre tovább?

HozzászólásSzerző: Pikikee » szer. ápr. 08, 2009 3:34 pm

Szia Hont ! 

Erre itt tényleg nagyon nehéz választ, de még segítséget is nyújtani :(((

Nem tudjuk, hogy mi áll a szerződésben pontosan.

Ki adta el az első hajót ? Ha Te gyártottad, akkor miért nem a Te bevételed volt amit kaptál anyagra és amit aból anygra költöttél miért nem a Te költséged volt ? Járulékokat fizettél havonta, ez oké, de mi van a könyvelés többi részével ? Mi volt neked bevétel és mi volt neked költség ? Ez, hogyan volt leszabályozva ? 

Ki értékesítette a hajókat ? Mer ha te voltál az eladó akkor az tényleg a te bevételed. Lehet, hogy ennyire naív voltál ? :((

Szóval osztom sajnos én is palmika véleményét. Egy jó ügyvédre van szükséged, mert itt úgyérzem sok a kérdéses dolog.

Üdv: Ildi

Pikikee

Merre tovább?

HozzászólásSzerző: Sárgafilc » szer. ápr. 08, 2009 3:47 pm

Vannank olyan ügyvédek akik adójogban is járatosak! Keress egy nagyon profit, megéri a ráfordítás, a minden elvesztésével szemben.
Sárgafilc

Merre tovább?

HozzászólásSzerző: tevike » hétf. máj. 04, 2009 3:04 pm

Javasolom az Adótanácsadók Egyesületének alelnökét. Üti-vágja az adózást és emellett még jogász is. Kb. 15-20 éves adós ügyvéd.
tevike

Merre tovább?

HozzászólásSzerző: lala461 » csüt. dec. 17, 2009 8:57 pm

Én javaslom hogy fogadj jó verő legényeket és kezd a KFT. ügy vezetőjével a verést majd így sorba mert a törvény nem a rendes embereket védi hanem a csalókat híd el ez bevált módszer a verés .
lala461

Vissza: Ellenőrzés