Adófórum

Adózási és számviteli információk

Társasági adó feltöltése.

TAO

HozzászólásSzerző: tulunger1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozókl!

Kérem szépen megerősíteni az alábbiakban.Van egy feltöltésre kötelezett válallkozásom, /tavaly 5o millió feletti árbevétele volt/ de a négy negyedévre kivetett társasági adója több, mint a jelelnleg kiszámolt társasági adó. Szerintem így nincs feltöltési kötelezettségem. /tavaly volt 1570 adókötlezettség most csak 198/ Mit irok be a 0901 bevallásba? Szerintem nullát.

Másik problémám, hogy van két olyan vállalkozásom akik juliusban alakultak, szerintem ha jól értelmeztem a rendeleteket, nekik nem kell a 0901-es bavallást beküldeni.?

Más kérdés,de szeretném ha válaszolnátok, hogy a 2010-es rendeletek szerint az egyéni vállalkozóknak rá kell irni a számlájukra az egyéni vállalkozói igazolvány számát, és azt irja továbbá a rendelet, hogy a nyilvántartási számot. Mi az a nyilvántartási szám? Az egyéni vállalkozói igzonványon lévő nyilvántartási szám vagy mi?

Köszönettel:

Julika

tulunger1

HozzászólásSzerző: sz.ili » csüt. dec. 17, 2009 2:44 pm

Julika! Az első kérdésed: a 0901-re 0-át kell írni, de be kell adni.

Akik tavaly alakultak nem kell feltölteni.

A 2010. évi nyilvántartási szám azokra az egyéni vállalkozókra vonatkozik, azok kapják, akik 2010. évben lesznek vállalkozók, nekik nem lesz vállalkozói igazolványuk, csak ha külön kérik. Ebben az esetben kell a számlára a nyilvántartási számot ráírni. Akik már azok ott továbbra is a vállalkozói ig. számot kellene ráírni, mivel nekik nyilvántartási számuk nem lesz. sz.ili

sz.ili

HozzászólásSzerző: tulunger1 » csüt. dec. 17, 2009 3:07 pm

sz.Ili

Köszönöm a válaszod, csak azt pontosítanám, hogy nem tavaly alakúlt a két cégem, hanem ebben az évben júliusban.

Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet Kívánok Neked és minden fóromozó társnak.

tulunger1

Vissza: TAO