Szia! Mivel ez egy bevallás, az előírt előleghez képest kell nézni, hogy mennyi a feltöltés..amit a bevallásban szerepeltetni kell.. (0901), mert ezt kötelezettségként felkönyvelik az adófolyószámlára..
megfizetés szempontjából pedig a befizetésekhez képest kell fizetni (Éves összes kötelezettség: előírt előlegek+feltöltés, mínusz az eddig befizetett előleg.)
A különadónak nincs bevallási kötelezettsége a feltöltésre vonatkozóan, viszont pénzügyileg dec.20-ig (ill.most 21-ig) rendezendő.. (Éves előleg köt+feltölt .kötelezettség mínusz eddig megfizetett, rendezendő pénzügyileg.) Üdv.
Sziasztok,
elnézést, hogy bekapcsolódok. Havi és negyedéves bevalló esetén ez igaz, de mit tesz az éves bevalló? Milyen nyomtatványt küld?
Sziasztok!
Bekapcsolódnék én is. A bevallással, feltöltéssi kötelezettséggel nincs bajom, de azt hiszem elment az eszem, mert bekeveredtem abba, hogy a 2009-es adóelőlegeket mikortól kell számolni. 2009. július 20-tól?, vagy esetleg 2009. január 20-tól.
A 2009-es előleg alatt a 2009 év 4 negyedévére előírt (2007-2008-as TAO bevallás) együttes összegét kell figyelembe venni. Ha ennél több a nyereség után fizetendő adó, és 50 millió forint árbevételt a vállalkozás az előző évben elérte, akkor a feltöltéssel egyidőben a különbözetet be is kell vallani.
Üdv: K.Judit
sziasztok!
nem tudom próbálta-e már valaki nullásan beküldeni a 0901-et? nálam mindig hibát jelez!!
(előző évi veszteségek miatt nem lesz befizetendő TAO!) bevallási időszaknak 01.01-12.31-et írtam, jelöltem a D blokban is, de ha a feltöltési összeghez nullát írok hibát jelez (pirossal) 1-nél már viszont nem?
mit nem csinálok jól?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 71 vendég