Adófórum

Adózási és számviteli információk

Kft. tárgyévben beszerzett tárgyieszköze

TAO

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok.

Hát kollégák van egy  babrás ügyfelem, egész évben csak a bajom volt vele, most aztán végképp betelt a pohár. Közeledünk az évvégéhez, és ő sehogyan sem tudja a saját szemének sem elhinni, hogy sok az árbevétele, viszont kevés a költsége, (persze erről ő is tehet) , most aztán keresi hogy hol is van akkor az ő pénzte (még szerencse ő kezeli a kp-t is, és a bankot is).  Tehát óriási kétkedése eredményeként elvitte az összes anyagot egy "MÁGUS"-hoz (mondja ő), hogy ő majd megmondja, hogy mit lehet tenni ilyenkor, hogy ne legyen magas adóalapja.

Az a könyvelő akiben ő annyira megbízik, gyakorlatilag semmi újat nem mondott, (kiküldetési rendelvényt el kell számolni, ami azért nincs még elszámolva, mert nincs idejük megcsinálni, tartalékba kell majd az eredményből tenni, oké, egyszer annak is lesz visszaütője, na mindegy eddig oké.

nagyne_karola

HozzászólásSzerző: Szirony1 » kedd dec. 08, 2009 11:02 am

Szia!

Szerintem erre gondolt TAO csökkentő

zs) az adóév utolsó napján kis- és középvállalkozásnak minősülő adózónál - ha igénybe kívánja venni a kedvezményt - a korábban még használatba nem vett ingatlan, valamint a korábban még használatba nem vett, a műszaki berendezések, gépek, járművek közé sorolandó tárgyi eszköz üzembe helyezése érdekében elszámolt adóévi beruházások értéke, továbbá az ingatlan bekerülési értékét növelő adóévi felújítás, bővítés, rendeltetés-változtatás, átalakítás értéke, valamint az immateriális javak között az adóévben állományba vett, korábban még használatba nem vett szellemi termék bekerülési értéke, figyelemmel a (11)-(12) bekezdésben foglaltakra.

üdv Zsolt

Szirony1

HozzászólásSzerző: nagyne_karola » kedd dec. 08, 2009 11:28 am

Szia Zsolt.

Valószínűleg erre gondolt, bár én nem tudom hogy a vásárolt gép vadi új-e.

Egyébként mi a véleményed az egész esetről, mert azért ha valakinek problémája van a könyvelőjével vagy vigye el máshová, vagy hozza össze a könyvelőt esetleg egy általa felhatalmazott könyvvizsgálóval, vagy éppen ezzel a könyvelővel, de semmiképpen sem tudom elfogadni, hogy valaki anonim küldje a feljegyzését. Vagy én vagyok lemaradva a modern korról?

nagyne_karola

HozzászólásSzerző: Szirony1 » kedd dec. 08, 2009 1:43 pm

Szia!

Véleményem szerint a Mágus megbabonázta csak rajtad múlik hogy hagyod hogy az álomvilágában maradjon és hát még az is lehet hogy a mágus világába megy át vagy leülsz vele és elhesegeted a ködfátyolt. Hát a mágus bácsi olyat csinál ami nem igazán etikus de ebbe a mesevilágba minden a mesebeli kacsalábon forgó palota megteremtése körül forog éshát valakinek az is jó ha belefirkál más mesekönyvébe.

Kicsit mesésre sikerült de nem haragszik meg érte remélem senki.

Üdv Zsolt

Szirony1

HozzászólásSzerző: Szirony1 » kedd dec. 08, 2009 1:50 pm

Véleményem szerint a fejlesztési tartalék képzésével szinte lefelezheti az adózás elötti eredményét ami meg marad és persze ha belefér a zs pontba csökkentheti ha új tárgyi eszközről van szó. Persze ilyen magas bevétel és alacsony költségnél ott van a különadó és a IPa melyet nem hinném hogy ilyen könnyen meg tud oldani.

Szirony1

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » kedd dec. 08, 2009 5:20 pm

Szia Karola!

Én hasonló esetben "elengedtem" az ügyfelet. Aztán visszajött 2 hónap múlva és közölte, hogy az elmúlt 2 évet újra kellett könyvelni, mert nem jó és azt valakinek ki kell fizetni, de az nem ő lesz. Nagyon kedvesen kértem, hogy rendben kérem az újra lekönyvelt kartonokat, az újra készített eredményt és mérleget, aztán el lehet dönteni mi nem volt a jó. Megkaptam. A mérleg sorok nem változtak, érdekes módon az eredmény sem, sőt az összesítő sorok sem, csak éppen amit én 5114-re tetten azt ő 513-ra stb. Miután mindezt láttam írtam egy kedves levelet, hogy ezért én egy büdös megveszekedett vasat sem vagyok hajlandó fizetni, s amennyiben nem hagy békén és rossz híremet kelti rágalmazásért pert indítok. Azóta nem jelentkezett.

A lényeg elengedném.

Nyerkiné

Vissza: TAO