Szia!
Múlt héten voltunk értékezleten, és a mgszűnéssel kapcsolatosan azt mondták, hogy ugy viselkedik, mintha megszűnnél. Ugy kell a bevallásokat is beadni, és le is vizsgálnak.
Üdv:Tomi
Szia!
Múlt héten voltunk értékezleten, és a mgszűnéssel kapcsolatosan azt mondták, hogy ugy viselkedik, mintha megszűnnél. Ugy kell a bevallásokat is beadni, és le is vizsgálnak.
Szia Tomi!
Gondolom,hogy szüneteltetésre gondoltál a fenti válaszodban.
Nem nagyon tudom elképzelni,hogy ez hogyan fog akkor müködni.
A tevékenység szüneteltethető több alkalommal is igy egy évben többször egyhonapot is.
Kérdés ami szintén nem egyszerű dolog,hogy mi lesz az alkalmazottal,vagy esetleg a segítő család taggal?
A munka viszony megszűnik,vagy megszüntethető pl. Mt. 86.§ b.) pontja alapján? A törvények módosításainál erre vonatkozó hivatkozást, módosítást (az Mt. nél sem) nem találtam.
Én ugy érzem,hogy ez a téma még nagyon sokat lessz teritéken.
Üdv. KPál
Szia!
Biztosan nem lesz egyszerű, mert az értékezleten is nagy vihart kavart, hogy megszűnéshez kapcsolódóan kell kitölteni a bevallásokat. Nekünk a PM-es Nagy Gábor mondta egyik nap, és másik nap egy APEH-os előadó is nagyon elcsodálkozott ezen, mikor közöltük vele, hogy előző nap a Nagy Gábor mit mondott. Ő sem hallott erről még, de azt mondta végülis igen lehetséges, mert 5 évig is lehet szüneteltetni, és akkor utána már nem tudnák vizsgálni. De egyébként csak nézett mint a luki nyúl.
HAHÓ. NYUGDÍJ MELLETT. EGYÉNI VÁLLALKOZÓ VAGYOK. NINCS MINDEN HÓNAPBAN MUNKÁM, DE MINDIG KELLETT FIZETNEM AZ EG, JÁRULÉKOT.
HA JANUÁRTÓL ÉVI KÉT HÓNAPOT DOLGOZOM, A TÖBBI TIZ HÓNAPBAN SZÜNETELTETEM A VÁLLALKOZÁSOMAT, MILYEN NYOMTATVÁNYON KELL KÉRNEM EZT AZ APEHTŐL?
ÜDV GABI
Halihó!
Nekem ugyanez a problémám. Nyugdíj mellett váltottam ki az egyéni vállalkozói igazolványt. Szeretném szüneteltetni előre láthatólag decemberig. Pénzbe kerül a szüneteltetés? Pénzbe kerül az újra aktiválás?
Köszönöm szépen a választ! Tehát, ha szüneteltetem, akkor le kell adni a vállalkozói igazolványt, ha aktiválni akarom, akkor már magára az igazolványra a 2010-es új rendelkezés szerint nincs szükség, a nyilvántartási szám alapján folytathatom a tevékenységet?
Üdv. Erzsi
Erzsike!
Szüneteltetés esetén le kell adni a vállalkozói igazolványt. Tevékenység folytatása esetén már csak bejelentési kötelezettség van, de ha ragaszkodsz a váll.igazolványhoz, akkor azt 10/e ft-ért ki lehet váltani. De erre nem igazából van szükség. (hacsak nem nosztalgiából.)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 22 vendég