Ez az egész úgy ahogy van szerintem alkotmányellenes.
1. Adót csak törvényben lehet szabályozni.
2. APEH iránymutatás = WC-papír
3. Jogbizonytalanságot teremt egy ilyen szabályozás.
Soroljam még?
Ez az egész úgy ahogy van szerintem alkotmányellenes.
1. Adót csak törvényben lehet szabályozni.
2. APEH iránymutatás = WC-papír
3. Jogbizonytalanságot teremt egy ilyen szabályozás.
Soroljam még?
Üdv Mindenki !
A HVG-nek is írtam, és azt válaszolta ( Molnár Patrícia ) hogy a hibáért elhnézést kérnek és a jó adat az alábbi: 20 oldalom a
9. sorban a jó összeg nem 342000 hanem 825.020 .-
a 14 sorban hivatkozásbeli hiba van : önálló tevékenységből származó jövedelem ( 2+10)
Azt írták, hogy a másik észrevételemre hamarosan válaszolnak. Mari
Megérkezett a válasz. További jó munkát mindenkinek ! Mari
Kedves Fenyvesi Jánosné!A szerzőktől ezt a választ kaptuk:
Sajnos több hiba is van:
A költségtöbblet százalékos értékét kiszámítani (14. sor) szükséges, hiszen az 5 százalékot meghaladó különbségnél alkalmazható a bírság, de a 2. sornak a 14. sorral történő megszorzása értelmetlen, az igazoltan elszámolt költség ténykérdés, ha az 250 000 forint, akkor annyi és kész. (A 15. sornál található zárójelben az szerepel, hogy a 2. sorban lévő adatot meg kell szorozni a 14. sorban lévő adattal, azaz 500 000 forintot 17%-kal, amely műveletet elvégezve 85 000 forint adódik, s nem a 15. sornál megjelenő 250 000 forint, tehát ez hiba, de azért, mert a zárójeles szorzás felesleges.)
A 27. sornál a zárójelben lévő hivatkozás rossz, a bírság helyesen 26. * 12%.
A 28. sornál a zárójelben lévő hivatkozásból a 25. és a 27. sorok összege jelenti a bírságot, míg a 26. sor az adóbevallás benyújtására előírt határidőig fizetendő adót (azaz a 23.sor-13. sor).
Üdvözlettel: Molnár Patrícia
-----Original Message-----
From:
Küldve: 2009. november 30. 18:18
Címzett: hvg.hu
Tárgy: HVG különszám
Tisztelt CÍM !
A HVG 2010 adó különszámában az alábbi táblázatban ( szerintem ) elírás
történt az alábbi számolásoknál.
9 oldal példa az adóelőleg-nyilatkozati bírságra
20 oldal példa egyénivállalkozóikivét-kiegészítésre
Sajnos akárhony nézem, számolom, nem jön ki az az eremény ami Önöknél. Kérem
, valamilyen módon tájékoztassanak a helyes levezetési adatokról.
Köszönettel Fenyves Jánosné 4071. Hortobágy Kossuth u 5.
Én még csak most vettem meg a különszámot, és a 9 oldali példával kapcsolatban lenne kérdésem, nem a fentiek miatt, hanem az adójóváírással kapcsolatban.
A tv-ben az van, hogy a számított adót csökkenti a bér + a rá vonatkozó adóalap-kiegészítés 17%-a, de max hónapoknkét 17.000 Ft.
De a példában bér csak a 2.400.000 Ft, ami *27%-kal is csak 3.048.000 Ft. A 21 sorban miért más adójóváírást állapít meg (mint a 11-ben)? a bér+27% nem lépte át a 3.188.000 Ft-ot.
Köszönöm, ha vki megnézné
Kati
Kedves Mari!
Lehet velem van a gond de én próbáltam a 20 oldalon lévőket kijavítani a fent leírtak szerint de nekem nincs 27 meg 28 as sor. nekem összesen a táblázat 20 sorból áll.
Mit értettem félre
Köszönöm a választ.
BUÉK.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég