Szia!
Külön számlán van, nem vezetik át maguktól, hiába utalsz többet a tagdíjra.
Üdv:Nelly
Szia!
Külön számlán van, nem vezetik át maguktól, hiába utalsz többet a tagdíjra.
Üdv:Nelly
Szegi38 !
Pótlékről az APEH nem küld értesítés honlapjukon volt a figyelem felhívás. Mindenkinek saját magának kell figyelni. A Mag.Nyugd.P.T - nek mindnek külön van pótlékra számla száma arra kell teljesíteni. Amig nincs rendezve addig nem kapsz nullás igazolást. A Fiamnak is 3Ft pótlékja volt és bekellet fizetni mert ha ebből van késedelem pótlék és nincs rendezve nem kap nullás igazolást. Ezt átvezettetni sem lehet, ha a M.NY.P.T. - nál van túlfizetésed, ezt bekell fizetni. Egyébkénz kész agyrém az egész, nekem ez a véleményem.
Üdv: Bné
Nevetséges a 4 Ft-hogy ezzel még a mai világban kell foglalkozni:) főleg, hogy 5 Ft-ra kerekítünk, de itt mégsem kell...de van ahol igen....ők spórolnak a posta költséggel, mert már nem küldik ki az ügyfélnek az értesítőt, de a könyvelőnek adnak munkát, hogy Pl. emeljem fel a telefont és szóljak az ügyfélnek , hogy utaljon 4 Ft-ot erre és erre a számlaszámra.....kb. 200 ft a könyvelő költsége......áááá na inkább hagyjuk.
Ez legalább akkora tétel mint a bankkamat :)
Vic
Egyszer régen, amikor még volt 1 Ft-os érme, ablakos borítékban kaptam a Tb-től (akkor még a Fiumei úton volt a Pest megyei és Fővárosi Tb- Igazgatóság) értesítést, ill. fizetési felszólítást
1.- Ft késedelmi pótlékról. Azt kérték, utaljuk számlasámra, ezért csekket nem küldtek (akkor még csekkes idők jártak).
No, kicsit bemérgeltem magam, elmentem a postára, és feladtam rózsaszín csekken (akkor ezt még kp-ben kellett kézbesíteni a címzettnek!) az 1.- Ft-ot. A postán először hülyének néztek, mert 20.- Ft volt a feladási díj. De amikor elmondtam, hogy miért küldöm így, már a fél posta ott kuncogott...
Azóta is elmerengek a képen, ha elképzelem, ahogyan a postás kikézbesíti az 1.- Ft-os érmét a Tb-Igazgatóságnak, ott átveszik, a pénztárba bevételezik, könyvelik, stb.....
Egyszer - kb. egy évvel később - folyószámla egyeztetésen voltam benn. Fél napomba került, de láttam a folyószámlán az 1.- Ft befizetést... :-))
Soha többet nem kaptam semmit tőlük, és folyószla egyeztetésre se hívtak :-))) Vajon miért?
Na, most nagyon jót nosztalgiáztam!
Üdv mindenkinek! Böbe
Idén van az első év, hogy nem küldenek értesítőt, erre külön fel is hívták a figyelmünket.
Eddig kutya kötelességük lett volna minden évben közölni, levélben, és részletesen, ha pótlékot írtak elő. Úgy, mint ahogy az APEH is tette egészen az idei évig.
És ahogy a többiek már írták: nem fogják átvezetni önként. Neked kell beadnod átvezetést. De jobban jársz, ha más, normál apeh-es számláról indítod az átvezetést.
Zsuzsa
Sziasztok!
Na ez a katasztrófa! Amikor a józan észen felülkerekedik a bürokácia! azért izgatna, hogy számolták ki. Ráadásul van egy határ amíg nem is kellene megfizetni (ART) szóval .....
De: sajnos ha nem fizeted be akkor az utoljára érvényesíthető helyiadó kedvezményt például nem tudod majd igénybevenni, mert "tartozásod" van.... Szóval mindenképpen utald el :)))) és a megadott számlára!!!
P.Zsuzsa
Zsuzsa!
Emlékeim szerint, mintha az APEH és a magánnyugdijak között ilyen "átjáró" nem volna.. De lehet, hogy rosszul emlékszem.
Én is leírom, hogy nálam mi történt. Az én ügyfelem is megkapta a nyp pótlékról az értesítőt, az enyém 8 Ft-ról szólt. Én is gondolkodtam az átvezetésen, hogy majd valahová befizettetem. Aztán az élet keresztbe húzta a dolgot, mert az ügyfélnek kellett 0-ás Apeh igazolás. Szépen kiállítottam neki az átutalást a 8 Ft-ról és odaadtam. Pár nap múlva beszéltem vele és nevetve mondta, hogy mindent átutalt, a 8 Ft-ot!!! is, így kérhetem neki az igazolást.
Egyébként én viszem még a prímet egy másik ügyfélnél 2 !! Ft-al.
Bea
ÉRDEKES!
Mielőtt befizetem a 4.- Ft-ot gondoltam, hogy még egyszer le ellenőrzöm az eBEV lapot .
Lássatok csodát eltűnt róla a késedelmi pótlék, pedig előtte ott volt.
Megjegyzem, hogy mindég hat. időre történtek a befizetések.
Lehet, hogy nem csak az adózók tévednek???
Üdv. szegi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 23 vendég