Sziasztok!
Egyéni vállalkozó alkalmazottja után a munkáltatói járulékok akkor számolhatók csak el ktg-ként amikor kifizetésre kerültek? Ezer forintban megadva könyvelem le?
Köszi
Sziasztok!
Egyéni vállalkozó alkalmazottja után a munkáltatói járulékok akkor számolhatók csak el ktg-ként amikor kifizetésre kerültek? Ezer forintban megadva könyvelem le?
Köszi
Szia Vica!
Úgy könyveled le, ahogyan megfizette, ha ezer ft-ban akkor úgy.
Az ev saját maga után ft-ban, míg az alkalmazott után ezer ft-ra kerekítve kell hogy megfizesse a járulékokat.
És akkor ktg, amikor megfizeti.
Üdv:Nelly
Szia!
Gondom még avval van, hogy a 0908 bevallásom tartalmazza a dolgozótól levont, és a munkáltatói járulékokat is. A dolgozótól levontakat uygebár nem számolhatom el ktg-ként, amikor a bank alapján könyvelném a járulék utalásokat ott pedig egyben látom.Külön vezessek egy kerekitéses táblázatot, amit göngyöljek a következő befizetésekkor, hogy mikor érem el az ezer forintot nagyságrendet (4 órás minimálbéres)
Remélem nem túl zagyva.
Köszi
Utalásnál a kerekített összegből ft-ra pontosan a dolgozótól levont járulék megy az egyéb kiadásba(nem ktg), a többi pedig a bér és járuléka oszlopba, én így rögzítem. Régebben vezettem egy szlát a kerekítés miatti különbözetre, de leszoktam róla.
A vállalkozó járuléka pedig ft-ra pontosan a megfelelő rovatokba.
Akkor OK, Köszi!
Ez is egy marhaság, hogy ezt ezer ft-ban kell fizetni, amazt meg nem, lehet vele szórakozni. Ezeket a járulékutalásokat nagyon utálom az ev-nél könyvelni!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 74 vendég