Adófórum

Adózási és számviteli információk

adminisztrativ tévedés?

Ellenőrzés

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » csüt. nov. 19, 2009 11:44 pm

Nagyon sajnálom szegény megzavart ügyvezetőt, de épp előkaptam egy AM könyv fénymásolatát!

Azzal kezdődik, hogy a munkavégzés napja!

Tovább vízszintesen  sorban: munkáltató, munkavégzés helye, munkakör, kifiz.munkadíj, mv aláírás, stb........

A dátummal logikai sorrend szerint nem befejezem, hanem megkezdem a kitöltést!

Az ellenőrök sem hülyék!

És azért arra is kíváncsi lennék, hogy 31-e előtt hány nap volt beírva!

Üdv

tothkornelia69

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: szaboicus » pén. nov. 20, 2009 1:47 pm

Szia Ani!Nem lehetsz hibás ebben az ügyben, akkor ha a könyvelést vállalkozóként, és nem munkaviszonyban(munkaköri kötelesség) végzed ennél a vállalkozónál!!!???Ha vállalkozó vagy van szerződésed. Szerepel-e a szerződésedben az hogy a cégvezetés munkáját is vállalod(szerződések)? Hibáztatni, okolni, hárítani szeretnek a vállalkozók, de az áldozatos munkát  megbecsülni,azt nem.A || munkát meg kell fizettetni vele(önellenőrzés).Üdv:Icus
szaboicus

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. nov. 20, 2009 4:09 pm

Szia Icus! Nincs olyan nagy gond, csak meg szeretném mutatni neki mások álláspontját , hogy a jogásznak nincs igaza, nem csak én mondom,  ez nem adminisztratív hiba hanem igenis szabálytalan foglalkoztatás. Való igaz, hogy akkor a fellebbezést értelmetlennek találtam, mert a jogalap nem volt szerintem vitatható. Itt nem cégről van szó, egyéni vállalkozó, aki nem csak azt várja el a könyvelőtől hogy kövesse a gazdasági eseményeket:))) Üdv. Ani  
adotanacs

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: szaboicus » pén. nov. 20, 2009 5:58 pm

Szia Ani!
Ha fellebbeztél volna akkor sem lenne jobb a helyzet.
Sőt 2 hét múlva jött volna az újabb ellenőrzés.
Örüljön neki a vállalkozód, ha ennyivel megússza (3 hónap).
Sajnos neked lesz vele munkád.
Légyszíves oszd majd meg velünk a fejleményeket.
Szép napot kívánok.
Üdv:Icus
szaboicus

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. nov. 20, 2009 6:11 pm

SZIASZTOK! JÓL ESETT, HOGY SEGÍTSÉGEMRE VOLTATOK, EGY PÁR STRIGULA ÖSSZEJÖTT , EZ VOLT A CÉLOM, ELOLVASTATOM A VÁLLALKOZÓVAL. . IGAZÁN SZUPER A CSAPAT!!!!:))))))))))))üDV. ANI     
adotanacs

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » pén. nov. 20, 2009 6:52 pm

Egy strigulát kapsz tőlem is... :) (Eddig lusta voltam beleszólni ebbe a témába..:) )
szedlacsek

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. nov. 20, 2009 10:16 pm

Azért köszi! Üdv. Ani
adotanacs

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: apóca » szomb. nov. 21, 2009 1:19 pm

Ezen a honlapon volt szintén kérdés. Kb. 2-3 héttel ezelőtt.
apóca

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: apóca » szomb. nov. 21, 2009 1:26 pm

Általában a jogi oktatást azzal kezdik, hogy "A jogot lehet gyakorolni és a joggal visszaélni. Kérem, hogy magunk ne visszaéljenek vele." Nos, úgy látszik ezt nem mondják el minden jogi egyetemen. És. ha még hellotta is, nem veszi komolyan minden jogász. A franciák egyébként meg vannak döbbenve, hogy Mo-n egy jogász mindennel foglalkoznik. Náluk szakosodtak. Mert,ugye, aki mindenhez ért, az semmihez sem ért. És sok fiatal jogászt (leendő ügyvédet) nem vezetnek be rendesen a gyakorlati életbe, hanem minimálbérért tárgyalásokra küldik őket. Régen, ugye, először beadványokat írtak, és csak azután mentek kisérőként (asszisztensként) tárgyalásra.
apóca

adminisztrativ tévedés?

HozzászólásSzerző: adotanacs » szomb. nov. 21, 2009 2:01 pm

Ebben ám az a szörnyű, hogy nagy gyakorlattal rendelkező adójogászról van szó, kb 15-20 éve még az APEH jogásza volt, ismerem én is. Annak idején az APEH rendszeresen átfogó ellenőrzéseket végzett, a munkahelyemen főkönyvelőként többször találkoztunk. Ezért lepett meg engem, hogy ő ezt az ügyet adminisztratív tévedésnek tekinti. Elképzelhető hogy nagyobbröptű témákkal foglalkozik, de akkor miért mond hülyeségeket.   
adotanacs

ElőzőKövetkező

Vissza: Ellenőrzés