Adófórum

Adózási és számviteli információk

nincs ráírva az eus adószám

ÁFA

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd nov. 17, 2009 4:55 pm

Jó, csak a kedves bérbeadást intéző azt mondta neki, hogy ezután le is vonhatja az áfát, ami igaz is lenne, ha nem szkg-ról van szó. Oszt most magyarázkodhatok hogy mégis miért lett ennyi az annyi. No ez meg az én bajom :-)
kovalkata

HozzászólásSzerző: szedlacsek » kedd nov. 17, 2009 4:56 pm

Az meg az én bajom, hogy nem tudok jobb ötlettel szolgálni....
szedlacsek

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd nov. 17, 2009 5:44 pm

Mert ugrott a láda sör, mi? :-)))))
kovalkata

HozzászólásSzerző: tevike » kedd nov. 17, 2009 10:26 pm

Kicsit furcsa a kérdésed. Nem ülhet mindig mindenki a gép mellett , egséz nap figyelve ezt a web helyet és nem biztos,hogy csípőből tudja a választ. Ha így lenne, Te sem kérdezted volna! Ha kevés az időd a bevallásra,mert sokat csinálsz egyszerre, akor kérd korábbi időpontban az anyagot. Vagy szoktasd rá őket arra, hogy a necces dolgokat kérdezzék meg hónap közben és ne az utolsó pillantban tud meg. El lehet érni, hidd el! Ha három órán belül akartad a választ, akkor  miért nem fordultál adótanácsadóhoz. Pl. Vadász Iván, ha éppen ráért. Igaz, ő mint szakértő nem dolgozik ingyen.
tevike

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. nov. 18, 2009 6:57 am

Kedves Tevike!

Ha régóta lennél a Fórumon, tudhatnád, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki sürgősként teszi fel a kérdését, vagy figyelemfelhívásként beírják amit én is tettem. Nyilván amit leírtál, azt én is tudom. De azt nem vetheted a szememre, hogy sürgősen szeretnék valamire választ (hiszen ha könyvelő vagy tudnod is kell, milyen ez a munka), de természetesen ha nem kapok, akkor nyilván nem az itt tevékenykedőket fogom hibáztatni. Sőt! Tisztában vagyok a segítő szándékkal, ami azért szerencsére a legtöbbünkben megvan itt.

kovalkata

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. nov. 18, 2009 6:40 pm

Sör postázva :-)))
kovalkata

HozzászólásSzerző: tevike » szer. nov. 18, 2009 10:33 pm

Elolvastam,amit írtál. Egy könyvelő megszervezheti úgy a munkáját, hogy ne az utolsó percben kapkodjon. Gyakorlatból tudom. És itt még csak 17-e volt, nem 20-án 23 óra. Nekem nagyon furcsa volt ez a siettetés. Elég régen olvasom ezt a fórumot, de ilyennel még nem találkoztam. Igaz, több mint két hónapig nem látogattam, mert kórházban voltam és nincs laptomon, hogy behozták volna. Igaz, nem is engedtem volna. Nos, lehet, hogy ezen hetek alatt volt ilyen a fórumon.
tevike

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. nov. 19, 2009 7:41 am

Biztosan igazad van Tevike ha Te mondod, én vagyok a Fórum mumusa. Köszönöm kedvességedet.
kovalkata

HozzászólásSzerző: szedlacsek » csüt. nov. 19, 2009 8:10 am

Kedvesem! Nem túl nagy egy kicsit az orcád? :(

Te mindent tökéletesen tudsz? (Aki ebben a szakmában ezt állítja magáról, az szerintem festi magát, de legalábbis nem mond  igazat...)

Ha igen a válaszod, akkor nem is igazán értem, mit keresel itt.... 

És  igen, lehetnek sürgős helyzetek. Ugyanis az ügyeket - bármennyire is szeretnénk - nem mi, hanem az ügyfelek és az egyre inkább betarthatatlan, ellentmondó jogszabályok irányítják...

szedlacsek

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. nov. 19, 2009 5:03 pm

Kedves Tevike!

Akkor leszel szíves talán lehordani ezt a szegény kérdezőt is, mert sürgősen szeretne választ kapni:

http://www.adoforum.hu/szakmai_forum/tema/22508/svajci-szamla?wa=ADO0911&uid=890488

További szép napot!

kovalkata

ElőzőKövetkező

Vissza: ÁFA