Adófórum

Adózási és számviteli információk

Földbérleti díj kifizetésének bizonylata?

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: takacsviki » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Mezőgazdasággal foglalkozó egyéni vállalkozó magánszemélytől tartósan, 10 évet meghaladóan bérel termőfoldet. A kérdésem annyi lenne, hogy milyen bizonylat alapján lehet a földbérleti díjat költségként a vállalkozásban elszámolni?  Mivel a földbérleti díj a magánszemélynél adómentes (az szerződés időtartama miatt), a kifizetőt sem terheli adómegállapítási és adatszolgáltatási kötelezettség, a magánszemély sem köteles számlát kiállítani. Akkor pusztán a szerződés és a kifizetési bizonylat lesz a költségelszámolás alapja? Tudtok esetleg a kifizetésre vonatkozóan valamilyen minta nyomtatványt küldeni? Segítségeteket köszönöm:

Takács Viki

takacsviki

HozzászólásSzerző: szedlacsek » csüt. nov. 12, 2009 10:43 am

Szerintem elégséges a szerződés + az átvételi bizonylat. Én sem kerítek nagyobb feneket neki.
szedlacsek

HozzászólásSzerző: escheuring@drotposta.hu » csüt. nov. 12, 2009 12:25 pm

Szia!

Én talán tavaly olvastam valahol, hogy nem kell semmi extra bizonylat, elég az átvételi elismervény a pénz átvételéről. (tehát a bérbeadónak nincs számlakiállítási kötelessége)

escheuring@drotposta.hu

HozzászólásSzerző: eszter101@netelek.hu » csüt. nov. 12, 2009 7:50 pm

Sziasztok Ez igaz hogy elég a csekk  amin feladod az összeget, vag yaz átvételi bizonylat de mi van ha földbérleti dijat terményben viszi ki hogy oldod meg?és hogy könyveled? Üdv Eszter
eszter101@netelek.hu

Vissza: Egyéni vállalkozók