Szia Zsuvi!
Az, hogy nyugtát kaptál a sikeres küldésről, még nem jelenti azt, hogy fel is dolgozza.
Majd később jön egy hibaüzenet a második bevallásra - szerintem - , s akkor már
önellenőrzéssel tudod megoldani a problémát. Bevallást javítani csak akkor lehet,
ha az APEH hibaüzenetet küld, egyébként csak helyesbítésről, vagy önellenőrzésről
lehet szó.
Egyetértek Kohnmarival, a nyugta csak azt jelenti, hogy érkeztették a szerverre, de egyebet még nem.
A megoldás majd attól fog függni, hogy az Apeh mit lép, küldi-e a hibaüzenetet vagy sem.
Ha semmit nem küldenek, akkor néhány nap múlva esetleg ellenőrizheted az Apeh-folyószámládat az Ebevről és akkor azon látszik, hogy mit is könyveltek, melyik bevallásodat dolgozták fel.
A hibát pedig valószínűleg azért nem jelezte a program, mert lehet olyan extrém eset, hogy valaki egyéni vállalkozó és jaárulékfizető magánszemély is egyben.
Így igaz.
Az első hibátlan bevallást fogadja el a rendszer, az után következő összes többit hibernálni fogják. Ha hibás, akkor pedig javíthatod, de meg kell vele várni az apeh értesítését. Ha hibátlan akkor jöhet az önellenőrzés.
Sziasztok!
Olvasva a kérdést, megdöbbentem: van különbség a kieg.tev.-t folytató ev. és a 36 órás foglalkozatást elérő munkaviszonyban lévő másodállású ev. között? Mi az? Ha van, akkor én elszúrtam a bevallásomat.
Szia Milus!
Kiegészítő tevékenységű vállalkozónak deffiniálja a törvény a nyugdíj mellett vállalkozó magánszemélyt. A 36 órás munkaviszony melletti vállalkozó, pedig a nevében hordozza a választ. Ő az, aki nem nyugdijas és legalább 36 órát elérő jogviszonnyal rendelkezik. A 36 órának járulékfizetési szempontból van jelentősége, mert akinek van ilyen és ezt igazoltatja is a munkáltatójával nem kell megfizetnie a vállalkozásában legalább a minimálbér utáni járulékokat. Tavaly pedig amennyiben október 12-ig mindezt esetlegesen nem jelentette be az Adóhivatalnak a felemelt dupla járulékalap után keletkezett fizetési kötelezettsége.
Üdv: P.Zsuzsa
Rendben, majd megirom.
Szia: Zsuvi.
Ok, várom,köszi előre is.
Szia, Milus
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 56 vendég