Szai!
Szerintem elszámolhatók azok a költségek, amelyeket a bevallás határnapjáig
kifizetnek, (2010. V.20 )de december 31. nappal kell lekönyvelni.
Lásd Szja tv. 5. számú melléklet Mária
Szja tv. 5. melléklet IV. Az egyéni vállalkozó, illetőleg a mezőgazdasági őstermelői tev. megszüntetése. a) b) pntja.
Kíváncsian várom én is mások véleményét.
„Ha a bevétel a megszüntetés évéről szóló adóbevallás benyújtására nyitva álló határnapig (illetve a benyújtás napjáig) befolyt, azt a lezárt adóév bevételei között december 31-i időponttal kell szerepeltetni”
Tehát 12.31.-i nappal kell lekönyvelni ezeket a később befolyó bevételeket/kiadásokat. Illetve csak azokat, amelyek a 0953 bevall. leadásáig befolynak/kiadok.
Ha az utolsó napon adod le a bevallásodat (május 20), akkor az addig befolyt bevétel/kiadás még a 2009.évnél veendő figyelembe.
Sziasztok!
Ezt nem olyan rég tárgyaltuk át jó alaposan. Ha a bevallás benyújtásáig befizeti a járulékokat, akkor dec.31-i nappal lekönyvelheti (elszámolhatja) még költségként. Ez valóban egyértelmű az idézett törvény helyekből is. Úgyhogy mégegy megerősítés. Üdv. Kata
:)
Nono... A felesége (aki nyugdíjas) lesz a vállalkozó, de ő fog továbbra is ténykedni.... :))
Egyébként most gyorsan kiszámoltam, kb.950 ezer forintot kell befizetnie mindennel együtt, ha 0-ra akarja futtatni az APEH folyószámláját jövő májusig...
Havi bevétele 80-90 eFt.... Lesz még itt ordibálás...
Jaj ne is mond. Ez a fodrászos 2 órás dolog is úgy kezdődött, hogy a feleség volt egyéni fodrász, az visszaadta, aztán a férj lett egyéni, és ő vette fel két órára. Hát ma már tárgyaltam velük. Annyiba mentek bele, hogy a másik alkalmazottat 4 órába "veszik" fel.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 74 vendég