Nálam a munkaviszonyosokéval nem is foglalkoztak :)
Kirendeltségfüggő én úgy gondolom, meg ellenőrfüggő.
Ez melyik kirendeltség ha megkérdezhetem?
Nálam a munkaviszonyosokéval nem is foglalkoztak :)
Kirendeltségfüggő én úgy gondolom, meg ellenőrfüggő.
Ez melyik kirendeltség ha megkérdezhetem?
Szia.
Figyelj, havonta a minimálbér 30%-át el nem érő díjazást el nem érő, tehát BIZT.KÖT.ALÁ NEM TARTOZÓ (!!!) megbízás esetén milyen T1041-ről beszélünk??? És igen, ahogy Szedlacsek megjegyezte, megbízás esetén a jelenléti ív nem értelmezhető! Persze, hogy kérik ezeket, viszont éppen akkor adsz bírságra alapot, ha betojsz, és előrántod - ezzel elismerve a munkaviszonyt -! Kérjék. Nem adod, mert nincs, mert nem is lehet megbízás esetén. A biz.köt.-et pedig bírálják el a szerződéskötés, és a teljesítés igazolás dátuma között eltelt napok alapján.
Üdv.: Ági
Én nem vitatkozom veletek, de a jelenléti ív alapján nézik meg hogy kisösszegű v. nagyösszegű a megbízás.
Jelzem bírság nem volt, kijött a határozat hogy egyértelmű megbízási díj, és igen, kellett épp azért járulékoznunk, hogy bár nem érte el a kisösszegű megbízás felső határát, de arányosítva az órabérrel viszont elérte. Ezt az arányosítás dolgot valahol megtaláltuk, de már nem tudom hol.
Én nem vitatkozom senkivel, és utoljára megjegyzem én így csináltam, a T1041-esen meg van olyan jogcím, hogy megbízási díj, és ismételten mondom, nálunk járulékfizetés is volt....
Innentől mindenki leszedheti a fejem, már nem válaszolok.
Evvel nem értek egyet, merthogy 1 millió forintos bírságot vétóztunk meg, tehát valamit nagyon jól csinálhattunk úgy gondolom. Ja és a megbízási díj lejárulékozása külön ki volt emelve a határozatban, hogy az így megfelel.
Én a minimálbér 30 %-a alatti megbízási díj járulékával kapcsolatban írtam a rossz papírozást...
De ha így elfogadod az eljárás végeredményét, akkor nem értem, miért tetted fel a kérdést?? (Vagy csak én vagyok értetlen?)
Bocs, félrenéztem...
De szerintem nem egészen jó volt a tanácsod. Ha valóban megbízásról van szó és egész évben fennáll és a minimálbér 30 %-a alatti a havi kifiz., akkor felesleges a normál szabályok szerinti járulékfizetés. Pénzkidobás. Ilyen megbízáshoz meg jelenéti ívet akkor sem adok ki a kezemből a revizornak, ha piros hó esik.
Ez az én véleményem.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 63 vendég