Adófórum

Adózási és számviteli információk

telephely engedély

Adatszolgáltatás

telephely engedély

HozzászólásSzerző: sepi11 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

a kérdésem az hogy kell-e telephelyengedélyt kérnem a cégem ingatlanára ha a mosodába szállított ágyneműt ideiglenesen egy két napig tároljuk és azt egyszer egy héten továbbszállítjuk mosásra.a tárolásra használt ingatlanba semmilyen más tevékenység nem folyik és az ingatlan lakóingatlanként van nyilvántartva.(családi ház)előre is köszönöm.
sepi11

telephely engedély

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. feb. 16, 2007 2:33 pm

A konkrét választ nem tudom, csak ha abból indulok ki, hogy egy ismerősöm szomszédjában /családi Ház/ TÜZÉP telepet üzemeltetnek, és az nem telepengedélyköteles, akkor reményed lehet arra, hogy ez sem az. Üdv. Ani  Ez csak az én kis megjegyzésem volt,  az ismerősöm már 3éve harcol a TÜZÉP telep ellen.
adotanacs

telephely engedély

HozzászólásSzerző: adotanacs » pén. feb. 16, 2007 3:10 pm

Nem tudom van-e már ujabb, de a telephelyengedélyről a 80/1999./VI.11./ Korm. rendelet szólt, abban pedig a termelő-gyártó üzemek vannak csak felsorolva.
adotanacs

telephely engedély

HozzászólásSzerző: sepi11 » pén. feb. 16, 2007 7:32 pm

köszönöm a választ!Az biztos hogy nincs ujabb csak a 93.01alatt megbontva benne van a begyüjtés csak ez szerintem arra vonatkozik ha ügyfelektől veszek át és adok ki.Ezt kellene értelmezni.
sepi11

telephely engedély

HozzászólásSzerző: madora100 » pén. feb. 16, 2007 8:23 pm

Sepi!

Véleményem szerint az általad közölt eset nem meríti ki a begyűjtés fogalmát. Begyjtés lehet pl.a vashulladék begyűjtő, stb.,

madora100

telephely engedély

HozzászólásSzerző: Napraforgó » vas. feb. 18, 2007 9:23 pm

Sziasztok! Véleményem szerint telephely engedély a társasági szerződésben megjelölt azon szolgáltatásokra szükséges, amelyek telephely-engedélykötelesek. Ezek közé a TÁROLÁS biztosan beletartozik. A  "falu jegyzői" a tárolás szót nagyon ismerik. A szakhatóságik megszerzése idő- és pénzigényes. Próbáld másnak nevezni és másként körülírni.Üdv: Napraforgó
Napraforgó

telephely engedély

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » hétf. feb. 19, 2007 9:51 am

Én inkább az ántsz-től tartanék ez esetben. A használt ágynemű nem épp higiénikus, de vice versa, a hely sem lehet akármi, ahol tárolják, ha még utána ki is mossák. Csak annyi tapasztalatom van, hogy gyerektáborban külön helyiségben kell tárolnunk, polcon hajtogatva, ez az ellenőr előírása volt a mosás előtti tárolásra.
aniko.varga2006

Vissza: Adatszolgáltatás