Adófórum

Adózási és számviteli információk

Meddig vélelmezhet az APEH ?

Egyéni vállalkozók

Meddig vélelmezhet az APEH ?

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd okt. 27, 2009 10:38 am

Köszi, azt hiszem az észrevételben fogunk rá hivatkozni, hiszen 2008.szeptemberében, amikor a dolog történt, már élt ART szerinti 3 hónapos vélelmezés, akkor miért nem alkalmazták, akár hat hónapon belül? Mindent meg fogok tenni, csak hát nyilván a vállalkozó dönti el, hogy fel meri-e vállalni. 

A mai helyi ujságban is volt egy tájékoztató a szüreti AM-es ellenőrzési tapasztalatokról. Hát most kevesebb hiba volt, de még mindig nem volt "tökéletes", mivel hiányzott a szüretelők munkaidő nyilvántartása:))))) 

Üdv. Ani

adotanacs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Meddig vélelmezhet az APEH ?

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd okt. 27, 2009 10:43 am

Szia Marika! Olvastam kérdésed én is. Szerintem ez már egyenesen csalás, hamisítás lenne, ha utólag aláírná a dolgozó amit át sem vett. Szerintem ezzel azt akarják elérni, hogy na lám aláírásával elismerte hogy mégis kapott bért. Semmiképpen nem tennék ennek a kérésnek eleget. Üdv. Ani

 

adotanacs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Meddig vélelmezhet az APEH ?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » kedd okt. 27, 2009 10:47 am

Egyetértek. Csak jogerős APEH határozat alapján tennék bármit is. Telefonon vagy személyesen történt utasítás alapján semmit.
szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Meddig vélelmezhet az APEH ?

HozzászólásSzerző: madora100 » kedd okt. 27, 2009 2:03 pm

Arról nem is beszélve, hogy a nemdolgozónak a vélelmezett munkavégzésére tekintettel még szolgálati  időt is szerzünk. Utólagos munkaszerződés és le nem dolgozott munkáért leszámfejtett nettó munkabér (amit ki is kell fizetni) Tehát nem elég leszámfejteni és fel nem vett bérként kezelni, hanem be kell mutatni az aláírt bérlistát. Tényleg agyrém.
madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am

Meddig vélelmezhet az APEH ?

HozzászólásSzerző: Pikikee » kedd okt. 27, 2009 6:14 pm

Sziasztok ! 
Ez már tényleg agyrém ! 
Az APEH azt vélelmez, amit csak akar ? Marika esetében egy nyugdíjasról van szó. Mi van akkor, ha az a szegény nyugdíjas ( yay, ne legyen így) időközben elhunyt. Akkor ki a fogja alá írni a bérpapírt, a szerződést stb. ????
Ha a dolgozó megtagadja a szerződés aláírást, a bérpapír aláírást stb-t Mert bizony, ha engem akarnának bejelenteni egy nem létező munkaviszonyra, ahol én nem dolgoztam hónapokat folyamatosan, csak néha Am könyvvel akkor én nem írnám alá. Azért sem mert ez már tényleg okirat hamísítás lenne. Azért fogadjak el nem létező munkáért a bért, mert az apeh ezt vélelmezi ??? Na, neeeeee ! 
Nem csak a cégnek okoz ez fejtörést, de még a dolgozónak is. Képzeljétek el, ill. tudjátok is, hogy akkor az Ő bevallása sem lesz valós. Beadom a saját 0853-om, de miért is? Ha kapok egy ellenőrzést az apehtól akkor mivel magyarázom, hogy nekem volt munkahelyem??? Hiszen a cég most 2009 október hónapban visszamenőlegesen – „csalva” apeh utasításra 2008-ra készít nekem mindenféle igazolást. Bejelent 3 hónapra, meg ki is jelent. Én aláírom, de utána hogyan is bizonyítom, hogy én ezt nem vallottam be 2008-as jövedelemnek ???? Vagy utána jön az, hogy apeh és megbünteti ezeket a dolgozókat ???? Ez ma jutott az eszembe. Nem csak a könyvelőknek okoz ez fejtőrést, de még annak is akit ilyen ügybe belerángatnak. 
Tényleg agyrém !!!! Hogyan lehet ezt törvényesen elintézni ??? Szerintem sehogyan sem ! 
Igaza, van annak, aki azt mondja, hogy bűnért egy bünti jár ! Igen is, hogy fel lehetne rakni az összes estet a honlapra. http://birsagbejelento.magyarorszag.hu/
Hiszen ez már ép ésszel nem is lehet felfogni ! 
A vállalkozok is megtalálhatnák egymást, hiszen mindegyik kint van a honlapon. Teljes névvel, adószámmal, címmel. Még annak a nevét sem írhatják ki – max a monogramját - aki embert ölt, de őket ki lehet ! http://nyilvantartas.ommf.gov.hu/index.php

Könyvelő, vállalkozók, dolgozók , ez már több a soknál !!!! Valamit bizony tenni kell.

Üdv: Ildi



Pikikee
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Meddig vélelmezhet az APEH ?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » kedd okt. 27, 2009 6:22 pm

FEGYVERBE!!

 

Valaki hozhatná a véres kardot is.... :)

 

(Ez már tényleg tragikomédia... :( )

szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Meddig vélelmezhet az APEH ?

HozzászólásSzerző: Pikikee » kedd okt. 27, 2009 6:35 pm

Szia szedlecska !
A véres kardot a többiek már mutogatják, mert e szűk körben is már többen vannak a kelleténél, akik ugyan abban a cipőben járnak. Mennyi lehet ez országos szinten ? 

Valami ütős fegyvert viszont tényleg találhatnánk, mert ebben a tragikomédiában olyan birkának érzem maga :(((

Üdv: Ildi



Pikikee
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:15 am

Meddig vélelmezhet az APEH ?

HozzászólásSzerző: validitas » kedd okt. 27, 2009 6:56 pm

Sziasztok!

Talán két dolgot lehetne tenni: az érintett vállalkozóknak vagy külön-külön, vagy összefogva, együtt:

1. megbízni egy ügyvédet, hogy adja be az alkotmánybíróságra ezt a vélelmezést: állapítsák meg, hogy alkotmányellenes vélelmezni egy nem létező munkaviszonyt, és (itt van a lényeg, mert ez szerintem tényleg alkotmányellenes, az biztos) eme vélelem alapján visszamenőleges terhet róni a magánszemélyekre is, illetve okirathamisítást elkövetni.. Hiszen ahogyan Ildi helyesen  megjegyezte, a magánszemélynek a saját bevallását önellenőríznie kell - amit vagy meg tud csinálni saját maga, vagy nem. De mindenképpen plusz költség és idő (papír, posta, könyvelő, stb.).

2. ugyancsak megbízni egy ügyvédet és megfellebbezni a még nem jogerős határozatokat. A már jogerőseket nem tudom, hogy lehet-e (utána kellene nézni) azért, hogy jogellenes kétszer bírságolni ugyanazért. Úgy emlékszem, hogy akkor lehet, ha jogsértés történt a határozat meghozatalával.

  Ezt ügyvéd (aki adóügyekre szakosodott meg profi a közig.eljárási törvényben is) biztosan tudja, és ha egy ügyet megnyer, akkor az megteremti a szükséges precedenst a többihez is.

Ha többen összefognak, akkor a költségeket is ki tudják fizetni. Az érintett könyvelők felvetnék az ügyfélnek, hogy mi lenne, ha... Aztán a fórumon keresztül megbeszélnétek egymással - vagy emailban szerveznétek.

Üdv: Böbe

validitas
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Előző

Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 43 vendég

cron