Adófórum

Adózási és számviteli információk

Igaz-e, hogy 2010től....?

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: pimpa1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos feladatokat csak az erre szakosodott emberek láthatják el? Illetőleg hol van leírva, hogy kinek a feladata, mert van aki azt mondja, hogy a könyvelőjé? van, ahol az ügyvezető készíti el. Nekem egy könyvvizsgáló azt mondta, hogy megállapodás kérdése. Ti mit tudtok erről?
pimpa1

HozzászólásSzerző: madora100 » vas. okt. 25, 2009 12:38 pm

Semmi esetre sem könyvelői feladat és az ügyvezető sem tudja ellátni. Az erre szakosodottság egy szakirányú végzettséget feltételez. Én személy szerint nagyon örülök ennek, mert a környezetvédelem egy külön szakma. Ez külön végzettséget igényel.
madora100

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » vas. okt. 25, 2009 1:17 pm

.

gyorkosolga

HozzászólásSzerző: madora100 » vas. okt. 25, 2009 1:38 pm

Olgi!

Én úgy gondolom, hogy ennek a szakképesítésnek a megszerzésére nem lesz sok ügyvezető hajlandó. A mérleg és adóbevallások beadásáért is a cég ügyvezetője kötelezett. De ez még nem jelenti azt, hogy ő maga készítené el azokat. A mérleghez készítendő kiegészítő mellékletben is fel kell tüntetni a regisztrációs számot annak a személynek vonatkozásában, akinek meg van a szakirányú végzettsége és a cég bevallásait rendezi. Ugyanígy fog ez működni a környezetvédelmi ügyek intézésben is. Majd a cég ügyvezetője ad egy megbízást olyan szakembernek, akinek meg van a környeztvédelmi temékdíj ügyintéző szakképesítése, s ő fogja rendezni az ezzel kapcsolatos ügyeket.

madora100

HozzászólásSzerző: SZESZE » vas. okt. 25, 2009 2:16 pm

Sziasztok!

VPOP-s előadó - környezetvédelemmel kapcsolatos előadás keretében október elején  -tájékoztatott bennünket,hogy már dolgoznak azon, hogy változtatni fogják a törvényt, hogy ne csak szakképesítéssel lehessen a bevallásokat feladni, stb., mivel nagyon elhamarkodott volt a törvény, nagyon nehezen lehet csak eleget tenni a törvényben foglaltaknak! Remélem hogy így is lesz, hogy változtatni fogják, hogy ne kelljen szakképesítés egy bevallás feladásához! /Szerintem egy bevallás elkészítése sem semmi!!!!!!!/

SZESZE

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. okt. 25, 2009 3:23 pm

Sziasztok! Hát én jobban örülnék neki, ha szakképesítéshez kötnék, mert igy sehogy nem tudom lerázni magamról a feladatot, hiába mondom hogy nem értek hozzá. Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: pimpa1 » vas. okt. 25, 2009 7:31 pm

Én is azt mondom, hogy külön szakma. Na de tudjuk, hogy mindent ránk akarnak sózni. A baj az, hogy nincs sehol leírva, hogy kinek a dolga. Nekünk a továbbképzésen az előadó is ezt mondta, "megállapodás kérdése". De nem akarom csinálni,mert sosem csináltam, nem értek hozzá. (megjegyzem utána néztem, elolvastam, éppenséggel megtudnám, de nem akarom.) Van nekünk könyvelőknek épp elég dolgunk, igaz?
pimpa1

HozzászólásSzerző: szedlacsek » vas. okt. 25, 2009 7:32 pm

Idióta jogalkotók....

De tényleg jó lenne, ha lennének gazdái ennek a területnek is. Úgy mint pl. a munka- és balesetvédelemnek is. Ha nekünk nem hajlandók kifizetni az ügyfelek ezt a munkát, akkor legalább valaki éljen meg belőle....

szedlacsek

HozzászólásSzerző: szedlacsek » vas. okt. 25, 2009 7:37 pm

Nem ilyenkor kellene megszólalni pl.Ruszin Zsoltéknak, hogy nehogymár a VPOP lustasága miatt visszavonják ezt a rendelkezést??
szedlacsek

HozzászólásSzerző: pimpa1 » vas. okt. 25, 2009 7:41 pm

Köszi Olga, hogy ezt küldted. Pont olvastam a neten ezt a szöveget. Vannak a termékdíjra szakosodott cégek, akik Atól Zig mindent megcsinálnak. Azt gondolom, hogy oldják meg az ügyvezetők.
pimpa1

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás