Sziasztok!
Tegnap meglátogatott vízművek egyik alkalmazottja vízóra ellenőrzésre hivatkozva. Miután leellenőrizte,elmondta,hogy tulajdonképpen azért jött mert ki van nekik adva,hogy járják az utcákat és ahol cégtáblát vagy vállalkozásra utaló irodát látnak ellenőrizzék vízmérőket,mert valószínű,hogy lakossági áron fogyasztják a vizet.
Mondom neki,hogy én egyéni vállalkozóként a saját lakásomban egymagam dolgozom, és a könyveléshez nem használok vizet. Azt mondja: nem baj de vállalkozó vagyok és két lehetőségem van.
1. megterveztetem és kiépítem az almérőt (de hova rakjam amikor csak 1 WC és 1 Mosdókagyló van a lakásba?)
2. a teljes családi vízfogyasztásunkat az emelt nem lakossági díjjal fogják kiszámlázni.
Elég ideges lettem mert még azt is elmondta, hogy csak olyan helyre megy be, ahol látszik,hogy vállalkozás folyik, tehát ha valaki zárt kapuk mögött dolgozik arra nem vonatkozik az eljárás.
Hallottatok már ilyen szankciókat? Mert persze más ahol a vizet használják a vállalkozáshoz pl. fodrász, de ha ez általános lesz és még a villany meg a fűtés is közületnek tekint minden vállalkozót akkor végünk!!
Jessy