T. Fórumozók,
Utólag fizetett jövedelmet ( betegszabi ), ami megváltozott biztositási jogviszonyt is jelent ( igazolatlan távollét helyett biztositási idő ), hogyan lehet jelenteni a 0908-as bevallásban ?
Üdv,
KA
T. Fórumozók,
Utólag fizetett jövedelmet ( betegszabi ), ami megváltozott biztositási jogviszonyt is jelent ( igazolatlan távollét helyett biztositási idő ), hogyan lehet jelenteni a 0908-as bevallásban ?
Üdv,
KA
Szia KA!
0908 mint Mónika is írta csak a TP -re vonatkozó időszakot kell közölni a betegszabit pedig bérszámfejteni kell ... aug 01 lépett érvénybe az új TV, a bsz 70 % ra csökkent !
Üdv Viol
Sziasztok,
Pontosabban az lenne a kérdésem, hogy ez technikailag hogy valósitható meg, mivel az új 0908-as nyomtatványon erre úgy látom, hogy nincs lehetőség.
A betegszabi úgy "viselkedik " mint a bér, nem kell neki külön sor. Melyik hónapra vonatkozik?
Üdv.: Ica
Sziasztok!
Vonatkoztassunk most el attól, hogy az az utólag kifizetett bér, az tulajdonképpen betegszabi. Szóval annak a hónapnak az a bizonyos utólagos bére nem lett kifizetve a hónapot követő akárhanyadikáig, hanem csak egy hónap után. Mi határozza meg azt, hogy az utólagos kifzetés miatt önrevíziózni kell, vagy az aktuális bevallásban két lapot készítünk? Két lap alatt azt értem, hgoy van egyszer pl 20090801-20090831-ig és még egy az elmaradt biztosítási időre, pl 20090713-20090731-ig.
Mondjuk, az igazolatlan távollét vajon hogyan lett jelentve? Ha jelentve volt, és nem igaz, akkor valszínű helyesbíteni kell az adat miatt, az érték miatt meg már önrevíziózni.
Szerintem a kérdezőnek ez a gondja. És engem is érdekel. Jó tudni.
Üdv: Edit
Szia KA!
Egész hónapra 73-sa kóddal igazolatlant jelentettél az M-es lapon? Önrevizióval módosítod, vagy is a betegszabit, mint " bért" vallod be, ha még járt neki táppénz, akkor azzal a kóddal írod be.
Üdv: Ica
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég