Adófórum

Adózási és számviteli információk

jövedéki termékkel kapcsolatos info kérése

Adatszolgáltatás

jövedéki termékkel kapcsolatos info kérése

HozzászólásSzerző: marosv.berni1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

sziasztok!

A következő kérdésem lenne, nagyon köszönöm, ha tudtok segiteni. A cég, amelynek könyvelek, egy borászati, borkereskedelmi cég, melyet 2008-ban alapitottak. A cég rendelkezik saját szőlőterülettel, de vásárol föl szőlőt más mezőgazdasági gazdálkodóktól is. 2008 évben azonban még semmilyen kereskedelmi tevékenység nem történt, nem adtak el senkinek semmit. Viszont a szőlőt leszüretelték, a bort el kezdték előállitani.

A kérdésem a következő: milyen adatszolgáltatási, nyilvántartási, bevallási kötelezettésgünk keletkezett azáltal, hogy a kereskedelmi tevékenység 2008ban még nem indult meg, viszont bort előállitották adóraktárban. Az kiderült, hogy a legtöbb ilyen adatszolgáltatási, nyilvántartási kötelezettséget a VPOP-nak kell benyújtani, az APEH felé milyen kötelezettségek vannak jövedéki termékkel kapcsolatban?

Valamint hogy környezetvédelmi termékdij kötelezettségünk keletkezett-e, ha palackozásra sem került sor és bor nem került szabadforgalomba, tehát senkinek nem adtak el semmit, csak előállitottak.

 Nagyon megköszönöm a segitségeteket és bocsi a kicsit körülményes fogalmazásért, nagyon nem vagyok otthon a jövedéki témában

Bernadett

 

marosv.berni1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

jövedéki termékkel kapcsolatos info kérése

HozzászólásSzerző: madora100 » hétf. aug. 31, 2009 7:24 pm

APEH felé semmiféle bejelentési, bevallási kötelezettség nincs 2008 évtől. Az APEH-tól a VPOP-hoz került a jövedéki termékkel kapcsolatos bejelentés, bevallás.

A VPOP felé be kellett jelentkezni a KT08 nyomtatványon BJ lapján a termékdíjfizetési kötelezettség keletkezéséről.

madora100
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:11 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég