Sziasztok!
Régen foglalkoztam már kft könyvelésével. Leírnátok pár szóban, hogy mi kell az alapitáshoz, ügyvéd, apeh bejelentkezés, tőke?
Légyszí, légyszí!
Andi
Sziasztok!
Régen foglalkoztam már kft könyvelésével. Leírnátok pár szóban, hogy mi kell az alapitáshoz, ügyvéd, apeh bejelentkezés, tőke?
Légyszí, légyszí!
Andi
Szia Andi!
Mindenképpen ügyvéd kell! Minimum 500.000.-Ft-tal lehet alapítani. A legegyszerűbb a szerződésmintás alapítás, de az ügyvédnek úgyis tájékoztatni kell az ügyfelet a lehetőségekről, díjakról...stb. Szerződésminás alapításnál 15.000.-Ft eljárási illetéket kell fizetni és nincs közzétételi költségtérítés. Előre el kell dönteni, hogy milyen módszer szerint akar "áfázni", az ügyvéd kérdezni fogja.
Hirtelen ennyi jut eszembe.
Szia!
Az igaz, hogy a legegyszerűbb a szerződésmintás alapítás, de ott kivannak egyes elemek zárva pl: osztalékelőleg fizetési kötelezettség, ami nélkül osztalék előleget nem fizethet a cég. Ezért érdemes átgondolni ezen alapítást. Tőke szükséges 500 e Ft, illetve ügyvéd is. Bejelentéseket Apeh, KSH, OEP, illetve Önkormányzathoz kell megtenni. Szüksége van még ügyfélkapu regisztrációra is, amit szintén be kell jelenteni az Apeh-hoz. Ha van még kérdésed, nyugodtan tedd fel!
Üdv.: Ildikó
Szia!
Az OEP-hez már nem kell bejelentést küldeni. Van egy excel táblázatom, amiben benne van, hogy milyen bevallást hova kell benyújtani, és milyen határidővel.
Ha kéred, akkor el tudom küldeni e-mail-en.
Andi
Sziasztok!
Köszi szépen a váaszokat.
Ha jól gondolom " kovand " név alatt jött egy válasz, amiben irta Andi, hogy el tudja küldeni emailen a benyujtandó bevallások listáit.
E-mail cimem. andrea@kero.eu.org
Szia Andi!
Elküldtem a táblázatot az e-mail címedre. Igaz ebben még benne van az OEP-hez történő bejelentés, de azt már nem kell csinálni, felhívtam az OEP-et és ők mondták!
Az alapítást ügyvédnél kell kezdeni, költsége ha jól emlékszem 18.000 Ft illeték + az ügyvédi munkadíj. Min. tőke 500.000,-Ft, de most már elég egy nyilatkozat arról, hogy befizették a tagok a tőkét a pénztárba, tehát nem kell konkrétan betenni a bankszámlára. Utána nyitni kell egy bankszámlát valamelyik bankban. Ha ez megvan, akkor kell beküldeni a bejelentőket a megfelelő helyekre.
Ja, és egy jótanács: ha lesz a cégnek telephelye, akkor azt érdemes már alapításkor jelezni az ügyvédnek, mert utána egy módosítás majdnem annyiba kerül mint maga a cégalapítás.
Üdv: Andi
Kedves Andi!
Elküldenéd nekem is a táblázatot? Nagyon megköszöném.
e-mail:fejesga@freemail.hu
Marika
Kedves Andi!
Szükségem lenne nekem is táblázatra. Most alapítanak Kft-t ügyfeleim. Még nem volt újonnan alakuló cégem, s nagy segítség lenne.
e-mail címem: biari@freemail.hu
Köszönöm: biarnei
Szia Andi!
Kérlek küldj nekem is az excel táblázatodból maya0411@freemail.hu címre.
Köszönettel: Maya
Szia Andi, kérlek küldj nekem is a táblázatból. éppen ma kaptam meg az anyagot az ismerőstől, és látom, hogy íaz egyszemélyes kft cégb ejegyzése 2009. július 13.-a. Ezé-rt tallóztam itt az adófórumon, hogy hová, és mikori dátummal kell a céget bejelenteni.
Ezért örfültem, hogy rád találtam, és köszönöm a segítséged. Üdv. Ági
E-maillom: kispiktorbt@citromail.hu
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 51 vendég