Adófórum

Adózási és számviteli információk

Körmyezetvédelmi termékdíj.

Egyéni vállalkozók

HozzászólásSzerző: rozsa521 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! segítséget szeretnék kérni,én egyéni vállalkozó vagyok vegyeskerekedésem van élelmiszer jelleggel.Kérdésem,hogy az árú után amit a METROBAN vásárolok és tovább értékesítek (pl.italok) kell e  körny.termékdíjat fizetnem és a VPOP felé  bevallani.

Segítségetek Előre is köszönöm!

R.Ica

rozsa521

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. aug. 15, 2009 2:47 pm

A METRO-ban elvileg csak cégek, vállalkozók vásárolhatnak. 

Jó hír viszont, ha Önök a Metroból szerzik be ezen termékeket, akkor Önöknek semmiféle kötelezettsége

nem keletkezik az italtermékek termékdíja vonatkozásában, hiszen Önök már a legalább harmadikak az

értékesítési láncban, így mentesülnek a díjfizetés és egyéb adminisztrációs terhek alól.Részletes leírást találsz a termékdíjjal kapcsolatos teendőkről a http://www.metro.co.hu/spec/letoltesek/minosegbiztositas/green_fee_tajekoztato.pdf lapon. Az idézetet onnan vettem.  

madora100

HozzászólásSzerző: madora100 » szomb. aug. 15, 2009 3:07 pm

Rózsa!

Az előbbi idézetből még kimaradt egy dolog. Ezt most pótolom.:

"

Példák az italcsomagolásokkal kapcsolatos kötelezettségekre

- Ha Önök egy magyarországi A. Kft-től szerzik be az italterméket és ez az A. Kft. az italtermék első belföldi

forgalomba hozója, akkor az A. Kft. darabonként „H”+„E1“ díjtételt fizet, Önök darabonként „E2

díjtételt, azaz 3,50 Ft-ot fizetnek.

- Ha Önök továbbforgalmazótól (pl. Metroból) szerzik be az italterméket: a továbbforgalmazó belföldi

beszállítója „H”+„E1“ díjtételt fizet, a továbbforgalmazó „E2“ díjtételt fizet, Önöket pedig nem terheli

termékdíj-fizetési kötelezettség, és bejelentést, bevallást sem kell küldeniük a VPOP részére."

madora100

HozzászólásSzerző: rozsa521 » vas. aug. 16, 2009 1:43 pm

Nagyon szépen köszönöm a gyors és megnyugtató válaszod a kérdésemre , és is ugy gondoltam, nekem  kell fizetnem ,csak egy pár emberke próbált győzködni,hogy bizony kell fizetnem.

Még egyszer köszönöm.

R.Ica

rozsa521

HozzászólásSzerző: madora100 » vas. aug. 16, 2009 2:18 pm

Nagyon szívesen.
madora100

Vissza: Egyéni vállalkozók