Adófórum

Adózási és számviteli információk

nyenyi sos

Adatszolgáltatás

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: radar3 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Szakértők!

Kissé elkéstem a nyenyivel, felszólítottak. Sajátomat kellene megcsinálni de nem boldogulok..Kitöltöttem az igénylő lapot hogy papir alapú bevallást választom.Kaptam egy floppyt amivel nem tudom mit csináljak? Letöltöttem amit le kellett a nyugdíj folyosító oldalárol. Egyéni vállalkozó vagyok ,egyedül alkalmazott nélkül.Járulékot minimálbér után fizetem.Átlányadózó vagyok. Tudna nekem segíteni valaki hogy tudnám ezt megcsunálni?Elindul a program impotokat kér de feltöltnei adatokakl nem tudom. Az én gépemen nincs könyvelés ahonnan importálni tudnék adatokat. Nagyon egyszerű a vállalkozásom egy excel táblában csinálom csak amit megkell csinálnom.

Előre is köszönöm a segítséget.

radar3

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szomb. aug. 01, 2009 6:36 pm

.

gyorkosolga

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: radar3 » vas. aug. 02, 2009 5:18 am

Kedves Olga!

Papíron akartam beadni úgy is kértem, igénylőlapon azt jelöltem..Erre kaptam egy floppyt.. Megpróbálom összehozzni..Remélem még ma meglesz:) Köszönöm a segítséget

radar

radar3

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: sztanju » hétf. aug. 03, 2009 1:42 am

Szia!

Nekem is kínálták  a flopit, de ragaszkodtam a papíralapúhoz és megkaptam.

Sokkal egyszerűbb papíron kitölteni, nekik viszont így nehezebb. Még kérheted, hogy cseréljék vissza, egyszer én is megtettem.

üdv.

sztanju

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: pseniko » hétf. aug. 03, 2009 3:36 am

NYENYI hír:

2009-re ismét előírták a nyenyi adatszolgáltatást az előző évek gyakorlata alapján.  Aki 2006, 2007, 2008 évben regisztráltatta magát elektronikus nyenyi leadásra annak 2009-be ismételten kell, ugyanis a tavalyi  (és az előző évi) nyomtatvány nem tartalmazta a 2009-re vonatkozó nyilatkozatot.

Vagyis aki rendes volt és időben beadta az elektr. nyenyi adatszolgáltatást és nem a 2009-ben kiadott új nyomtatványon regisztráltatta magát, annak újra kell 2009-re nyomtatványt töltenie || még meghatalmazást csatolnia (hiába küldte be az előző regisztrációva) az adatlapot csak meghatlamzással együtt tudják feldolgozni.

Ez az infó a nyugdíjbiztosítási nyenyi-s ügyintézőtől származik, mivel személyesen adtam le egy bejelentkezést.

Egyébként 2 hete volt egy nybizt. téma ellenőrzésem : míg fel- és le-mentem a 2.emeletről több időbe telt mint maga az ellenőrzés. EV ellenőrzés volt megnézték a 0853 bevallás szerinti  kivétet és összehasonlították a nyenyi adatszolgáltatással.

Enci

pseniko

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: szedlacsek » hétf. aug. 03, 2009 3:52 am

EZ MÁR KÖZRÖHELY!!!

1. Miért nem tudják átvenni az APEH-től??? Miért minket csesztetnek ezzel is??

2. Miért nem tudják a regisztrációt automatikusan meghosszabbítani?

3. Mi a szarnak van akkor az ügyfélkapu?

4. Az ellenőrzésed meg tényleg túlmegy minden határon.... 

szedlacsek

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: zsebok2 » vas. aug. 09, 2009 9:21 am

Nyugi!

Ez már ilyen. Tul egyszerű lenne. Hány éve vagy a pályán?? 35 év után már

semmin ne csodálkozok.

üd Zsuzsa

zsebok2

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: radar3 » vas. aug. 09, 2009 1:13 pm

Egy hét alatt sem jutottam túl a nyenyin....folyamatosan hibát jelez és nem tudom javítani.

( "21" alk. min. kód mellett  a biztosítás időtartamában nem tölthető ki a saját jogú nyugdíjasidőszak )

Ezzel idegesít

Nem is töltöttem ki ilyet. Főállású vállalkozó vagyok ..voltam...egész évben semmi kieső idő nem volt. Ebbe bele fáradtam...visszaszolgáltatom a floppyt mellé az adatlapot amin eredetileg is papír alapú adatszolgáltatást választottam.

Köszönöm a segítséget.

radar3

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: zsebok2 » hétf. aug. 10, 2009 7:13 am

Sajnos ne haragudj,de papíralapun nem fogadják el, csak elektronikusan, vagy floppyyn.

zsebok2

nyenyi sos

HozzászólásSzerző: HANGA » vas. aug. 30, 2009 3:29 am

2009. évről  valóban még kötelező a nyenyi adatszolgáltatás beadása.

De NEM KELL HOZZÁ UJRA REGISZTRÁLNI.   Ugy müködik a programjuk, mint az abevjava. Mi töltjük fel a törzsadatokat is.  Szóval nézd meg az uj nyenyi programot. Nekem az évközi megszünők  miatt már alkalmaznom  kellett. 

Tehát, aki 2008 évre megszerezte az elektronikus nyenyi küldés jogát (regisztrált) az kitölti a 2009 nyenyi programmal és átküldi az ügyfélkapun és kész.  Fogadni mernék, hogy nem 2009 az utolsó adatszolg. év. Ez felkészülést jelent egy hosszab időszakra, mert különben miért fejlesztettek volna???  

HANGA

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás