Adófórum

Adózási és számviteli információk

Vállalkozói igazolvány

Egyéni vállalkozók

Vállalkozói igazolvány

HozzászólásSzerző: HANGA » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Elmulasztotta kicserélésre bemutatni az egyéni vállalkozó tavaly juniusig, amikor még ingyenesen lehetett. Most talán bankhitelnél felhivták erre a figyelmét. Az Okmányirodában már nem foglalkoznak vele, mert megfordult az ügyintézési rend. Először az APEH-be kell valamit beküldeni - mi a 09T101E változás bejelentő küldtük. Majd az APEH értesiti az Okmányirodát, hogy állitsa ki az uj vállalkozói igazolványt és erről értesitse az EV, hogy átveheti.

Ezt a tájékoztatást kaptuk az Okmányirodán, az uj ügyintézési rendről. Beküldtük a 09T101E kb négy hónapja és nem történt  semmi.

Mit hibáztunk. Mért nem cserélik ki a vállalkozói igazolványt?  Érvényes-e a tavalyi vállalkozói igazolvány.  Nem egyedi az eset.

 

HANGA
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Vállalkozói igazolvány

HozzászólásSzerző: adotanacs » szomb. aug. 01, 2009 2:06 am

Szia Hanga! Ha nem cseréltétek ki a vállalkozói igazolványt, az APEH-nál kell a változásbejelentőn átfordítani a TEÁOR számokat. A vállalkozói igazolvány érvényes, nekem is van aki nem cserélte ki, de nem is kötelező azt mondták, csak az APEH-nél legyen rendben. Üdv. Ani
adotanacs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:14 am

Vállalkozói igazolvány

HozzászólásSzerző: HANGA » szomb. aug. 01, 2009 7:09 am

 APEH-ben a teáor számokat átforditottuk. Az internetes rákeresésnél, adószám alapján az APEH honlapon már látható az uj teáor szám. Ezt meg is nézte a banki ügyintéző. Mivel ilyenkor lemásolják a vállalkozói igazolványt, és a bankos össze is hasonlitotta. Hát ekkor derült ki az eltérés.

De erősitsél meg benne, hogy jól tudjuk az ügyintézési rendet. Mármint, hogy 2009-től az APEH-ből indul a vállalkozói igazolvány csere - pl: más adat miatt változtatni kell, mondjuk belépne az EV az ÁFA  körbe.

Tehát igy gondolom: 09T101E átküldöm az ügyfélkapun, apeh értesiti az okmányirodát, hogy gyártsa le az uj vállalkozi igazolványt. Okmányiroda értesiti az EV, hogy menjen cserére, leadja a régi, átveszi az ujat.

 

HANGA
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am


Vissza: Egyéni vállalkozók

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 99 vendég

cron