Adófórum

Adózási és számviteli információk

09T180 bejentése

Adatszolgáltatás

09T180 bejentése

HozzászólásSzerző: Bilifül » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Most alakult kft-ben könyvelési feladatokat látok el.  Be  leszek jelentve heti 4 órában. A 09T180-n regisztráltatom magam mert minden bevallást én készítek el. Akkor a bejelentő én leszek és a képviselet jogcíme 15. /Megvan a mérlegképesem, de nem regisztráltattam magam, ez nem gond? /A képviselt adózó pedig a kft lesz? Kérnek esetleg valamilyen igazolást?

Köszi a segítséget! Mariann

Bilifül

09T180 bejentése

HozzászólásSzerző: pseniko » vas. júl. 19, 2009 3:11 pm

Szia Mariann!

A 15-ös a Számviteli, könyvviteli szolgáltatásra, adótanácsadásra jogosult gazdasági társaság vagy egyéb szerv. alkalmazottja vagy tagja.   Ez inkább azokra vonatkozik akik könyvelőirodában alkalmatottként, vagy tagként látják el a könyvelést.

Képviseleti jogú munkavállaló vagy könyvelő státuszban kellene szerintem. (Egyén vállalkozóként és könyvelő minőségben szoktam bejelentkezni)

A képviselt adózó a Kft lesz .   Igazolást nem kérnek, eredeti aláírással kell elküldeni.

Arra kell figyelni, hogy az éves árbevétel ne haladja meg a 10millió Ft-ot, mert akkor regisztrált mérlegképesnek kell lenni annak aki ellátja a könyvelést, vagy valamilyen szinten közreműködik.

Enci

pseniko

09T180 bejentése

HozzászólásSzerző: pseniko » vas. júl. 19, 2009 3:11 pm

Szia Mariann!

A 15-ös a Számviteli, könyvviteli szolgáltatásra, adótanácsadásra jogosult gazdasági társaság vagy egyéb szerv. alkalmazottja vagy tagja.   Ez inkább azokra vonatkozik akik könyvelőirodában alkalmatottként, vagy tagként látják el a könyvelést.

Képviseleti jogú munkavállaló vagy könyvelő státuszban kellene szerintem. (Egyén vállalkozóként és könyvelő minőségben szoktam bejelentkezni)

A képviselt adózó a Kft lesz .   Igazolást nem kérnek, eredeti aláírással kell elküldeni.

Arra kell figyelni, hogy az éves árbevétel ne haladja meg a 10millió Ft-ot, mert akkor regisztrált mérlegképesnek kell lenni annak aki ellátja a könyvelést, vagy valamilyen szinten közreműködik.

Enci

pseniko

09T180 bejentése

HozzászólásSzerző: pseniko » vas. júl. 19, 2009 3:12 pm

Nem szoktam mindent kétszer mondani, de ez így sikerült.  Enci
pseniko

09T180 bejentése

HozzászólásSzerző: Bilifül » hétf. júl. 20, 2009 4:36 am

Szia Enci!

Könyvelőként jelentkeztem be a 9-sel, de ezt nem fogadták el, kérték, hogy legyek egyéni vállalkozó, vagy írjak 15-ös kódot, ami könyvelő cég alkalmazottjaként tart nyilván. De nem könyvelő cégnél dolgozok, bár könyvelést csinálok, de ott a tulaj jelentkezett be. Akkor most szerinted írjak 16 pénzügyi képviselő vagy  3 képviselezi jogú munkavállaló?

Mariann

Bilifül

09T180 bejentése

HozzászólásSzerző: pseniko » hétf. júl. 20, 2009 6:04 am

Szia Mariann!

Szerintem 3 képviseleti jogú munkavállalóként kellene. Bár igazából nem tudom hogy milyen jelentősége van.   A pü-i képviselőt nem ajánlom, ugyanis nincs beleszólásod a vállalk. pénzügyi ügyeibe, csak annyi, hogy megmondod mikor mit kell utalni.   Enci

pseniko

Vissza: Adatszolgáltatás