Szia Angel77! A cégautó adót negyedévente kell vallani, ha van akkor a 0901-esen.
Ezek szerint vélhetően februárban vettétek a szgk-t (januárban egyébként is még az SZJA-as cégautó adós dolog futott) Mivel cégről van szó: az egyes hónapokhoz az adatokat Ft-ban kell beírni és nem eFt-ban, csak a 04-es sor fizetendő adó lesz az, amit eFt-ban kell szerepeltetni az adóknál szokásos kerekítési szabályok szerint. (a program e tekintetben majd javításra szorul, mert nem engedi felülírni az Eft-ot a kerekítés figyelembevételénél, sem pedig nem ad lehetőséget a +/- 1 jelölésre.)
Én az első negyedévre beadnám az önellenőrzést, hiszen ha valóban a "lóerőadó/gépjárműadó" kivetéséről szóló határozatban foglaltaknak megfelelően határidőre fizetettetek, akkor szerintem megilleti a céget a cégautó adó csökkentése a gépjárműadó arányos részével, attól, hogy a határozat nem született meg április 20-ig az első cégautó adó bevallásig, azért szerintema céget nem érheti hátrány.
Ha az időarányos I. rész gépjrműadó 10.000 Ft és mondjuk 2009.02.01-én vettétek a kocsit, akkor a 10.000 Ft 5-el kell osztani, ami havi 2.000 Ft levonható a cégautó adóból.... Ha mondjuk az I. rész 9800 csak te írtad 10 eFt-nak, akkor havi 1.960 Ft vonható le.. Szerintem a II.n. éves levonási lehetőségnél nem szerepltetheted azt ami az I.n.év február, március hónapra eső rész.
A második negyedévben pedig már egyértelműen levonhatod minden kötelezett hónapra az egy hónapra eső gépjárműadót..
Üdv.