Sziasztok!
O-ás együttes igazolás kell az ügyfélnek közbeszerzéshez. Ezt lehet e-mailban kérni az APEH-tól, vagy személyesen gyorsabban megy?
Üdv: Ica
Sziasztok!
O-ás együttes igazolás kell az ügyfélnek közbeszerzéshez. Ezt lehet e-mailban kérni az APEH-tól, vagy személyesen gyorsabban megy?
Szia !
Az én ügyfelemnek a 09UK12-t személyes beadással töltöttük ki, személyes átvétellel. A tájékoztató szerint 8 nap az ügyintézés határideje, de ő megkapta azonnal, ahogy bevitte a nyomtatványt kitöltve.
A folyószámlán nem lehet tartozás. Én folyószámlát is nyomtattam neki.
Az illeték 4.000 Ft.- Ha átutalja az illetéket kérjetek igazolást a banktól, ha mondjuk holnap akar menni az együttes adóigazolásért.
Üdv.: Iza
Kösz Iza!
Csak az a baj, hogy a folyószámlán még nincs rajta a 06.havi befizetés, ez 2 db adónemnél mínuszos, összességében többlet befizetése van. Ez az igazolás 30 napig érvényes? Ha átvezetem és viszem az
az elfogadó nyugtát, az vajon jó? Szerdára kellene az ig.
Szia Ica !
Erre igazából sajnos nem tudom a választ. Az én ügyfelemnél a folyószámlán nem volt tartozás. Azt javasolnám, hogy hívd fel a területileg illetékes APEH-ot és kérdezd meg, hogy ha tartozás van és erre átvezetést kérsz (viszed az nyugtát ) elfogadják-e?
Üdv.Iza
Nem veszik fel a telefont, rámegy egy fél nap, mire sorra kerülök.
Köszönöm: Ica
Szia IcaSzerintem mindenképpen menjen be személyesen az ügyfeled. Ott megnézik, minden bevallás be van-e adva, ha nincs pótolni kell, az átvezetést pedig nekem már elintézték úgy, hogy ott ült az ügyfelem az APEH-ban, telefonált, hogy az átvezetést be kell adni. Azonnal megcsináltam, beküldtem, és elfaxoltam az átvezetést is és a nyugtát is az ügyintézőnek. Ez kb. 10 perc volt. Közbeszerzéshez kellett nekünk is.
Egyébként egy másik ügyfelemnek csak nyolc napra vették át közbeszerzésre.
Úgyhogy a személyes ügyintézés azért jó, mert az ablaknál a hölgy megmondja, van-e hiányosság is.
Aztán ha úgy gondoljátok, hogy lesz máskor is igazolásra szükség, be lehet adni elektronikusan egy kérelmet, hogy kerüljetek fel a köztartozásmentesek listájára. Ekkor ezt is elfogadják közbeszerzésnél.
Edit
Segítsetek egy kicsit. Az ügyfél üldöz, hogy rögtön kell az igazolás, holott a Kirendltségnél nem csinálják meg, csak postán v, elektronikusan 4 ill. 8 nap alatt az Igazgatóságnál.
Azt szeretném tisztázni - közbeszerzéssel kapcsolatos számla kifizetéshez, alvállalkozóként kell az igazolás - általános adóig. vagy pedig 0-ás együttes adóig. kell.
10 éve müködő vállalkozás lehet illeték mentes? Tiszta káosz.
Köszönettel: Ica
Nézzetek rá a kérdésemre, nem boldogulok a nyomtatvánnyal.
Minden segítséget köszönök.
Üdv.: Ica
Szia!
Az igazgatóságon biztosan azonnal megcsinálják. Át kell utalni a 4 ezer Ft-ot. A bankban kérni kell az átutalásról igazolást. Benyujtod az átvezetési kérelmet, azt is kinyomtatod, meg az elfogadó nyugtát és ezekkel a kezében az üf. mehet az Igazgatóságra. Ha azonnal kell, jobb 5letem nekem sincs. bár hozzáteszem, nekem a kirendeltségen is azonnal megcsinálták.
Magával a nyomtatvánnyal miért nem boldogulsz. Tudok segiteni?
Az igazolásra nincs ráírva meddig érvényes, kérdés hogy ahová szükséges hogy kérik.
Szia Kriszta!
Hogy miért nem boldogulok, mert a APEH ügyintéző a 09UK12 nyomin általános együttes igazolásra javított, én a kiadás napját gondoltam beikszelni, a 01-es lapon 4.1. "A", 1 pl,itt kitöltöttem milyen cél-ra kell - közbeszerzési eljárásban való felhasználás céljára - /az ügyfél alvállalkozó/ a kifzető adatai is kitöltöttem.
Az illetékkötelezettségnél is gondba vagyok "Személyes illetékmentességre jogos? " az APEH-os az
igent jelöltette be. "A tárgyi illetékmentességre jogosult? ide azt mondta ne írjak semmit.
A 4.000.- Ft be van fizetve, van igazolás a banktól, már nincs tartozás a folyószámlán, mert felvan könyvelve minden befizetés. Az ügyfél fuvaroz, nem tud menni.
Nem tudom, hogy az általános együttes vagy a nemleges együttes igazolás jó-e ehhez az ügylethez.
Segíts légyszíves.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég