Adófórum

Adózási és számviteli információk

Bt megszüntetése működési probléma miatt

Számvitel

HozzászólásSzerző: gherman.monika » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a követvező esetben:

Van egy BT., ami 2008 júniusában alkult meg, a tevékenysége horgászati cikkek kiskereskedése. Ez a Bt a 2008-as évre vesztességesen jött ki, mivel alig volt forgalma. 3 M forint tagi kölcsöne van, nincs szállítói tartozása, sem adótartozása csak a tagnak tartozik. Ettől a Bt-től már nagyon meg akarnak szabadulni a tagok, mivel csak a pénzt viszi és én ebben kérném a segítségeteket, hogy mit tudtok a gyakorlatból merítve tanácsolni, mivel nekem ilyenem még nem volt. Ha tartozása van tag fele, akkor nem lehet végelszámolni úgy tudom, de az is macerás, mivel az is több hónap.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Móni 

gherman.monika

HozzászólásSzerző: mátéedit » pén. jún. 19, 2009 7:24 am

Szia!

Most végzünk egy végelszámolással. Ügyvédet tudok ajánlani, mindent megcsinál, értve ez alatt a vagyonfelosztási javaslatot és vagyonjelentést.

Nekünk is volt tagi kölcsön, elengedni nem jó, mert 40% illetéket kell utána fizetni. Mi pótbefizetést eszközöltünk, abból visszafizettem a tagi kölcsönt.

Most fog bemenni a cégbíróságra, remélem jó lesz.

Tanácsolom, hogy az APEH-nál a nullás igazolás kérelmet minél előbb adjátok be, mert hónapokig ülnek rajta. Rá kell írni, hogy végelszámolás miatt kéred a nullást. Kitalálnak mindenfélét, hogy ezt-meg ezt kell még pótolni, mint bevallást. Mi majdenem kicsúsztunk a 120 napból, mert egyszerüsített végelszámolást választottunk.

A bevallások határidejét tudod?

Edit

mátéedit

HozzászólásSzerző: Tmama » hétf. júl. 06, 2009 12:25 pm

Szia Edit!

Én jelenleg hasonló poblémákkal kűzdök, ez az első egyszerűsitett végelszámolás, amit  könyvelek, s bár rengeteg anyagot kinyomtattam - talán ez is baj - elég nagy a káosz a fejemben. Jelenleg ott tartunk, hogy a tevékenységet lezáró bevallást, valamint az éves adókról a bevallást a tevékenység utolsó napjától számitott 30 napon belül megtettük, a mérleget 45 napon belül küldjük be.

A mérlegben a pótbefizetés lekötött tartalékként szerepel. Jól gondolom-e hogy a vagyonfelosztási javaslatban fog szerepelni, hogy abból mennyi lesz a tagoknak visszafizethető, illetve a visszafizetési kötelezettség nélkül átvett pénzeszköz összege - ami ugye szintén illetékköteles?

Konkrét kérdésekben segitségemre tudnál lenni? Milyen cimen tudnálak elérni? Várom válaszodat.          Üdv: Tmama

Tmama

HozzászólásSzerző: mátéedit » kedd júl. 07, 2009 4:40 am

Szia Tmama!

Úgy tudom, a vagyonfelosztási javaslatban a pótbefizetés nem szerepel. Az ügyvéd a vagyont kérdezte, a pénzeszközöket, és a tárgyi eszközöket. Mivel pont annyi pótbefizetés történt, amennyi tagi kölcsön volt, a pénztárban nem maradt semmi. De mindent az ügyvéd intézett, ő javasolta a pótbefizetést, pont azért, hogy ne legyen illetékköteles. Remélem nem lesz gond.

Esetleg megadom az ügyvéd elérhetőségét: Dr. Olajos János 06-70-313-2585.

Edit

mátéedit

HozzászólásSzerző: Poros » szer. aug. 05, 2009 6:05 pm

Szia Móni!

Ha a probléma még mindig probléma tudok segiteni. A Bt strukturáját kell látnom. Tagi kölcsön kültagé, vagy beltagé? üdvözlettel Poros@freemail.hu

Poros

Vissza: Számvitel