Szia!
ha pl januárban beadtad a 09ny-et a 0901-re, és neked most az első félévre kell szakképzésit vallani, akkor neked nem kell semmit sem önellenőrizni, hiszen a 0-ás bevallás csak 20-án rögzül fel. És így az apeh érzékelni fogja, hogy amikor szeretné feldolgozni a nyilatkozat alapján a 0-ás bevallást, hogy már van előtte egy másik bevallás ugyanarra az időszakra, és a 0-ás bevallást nem rögzíti.
elvileg önellenőrizni akkor kell csak, ha 20-a után adod le az adatos 0901-et, mert addigra már a 0-ás 0901 van érvényben.
azért írom, hogy elvileg, mert én egyszer önellenőriztem egy 09ny alapján automatikusan beadott 0-ás 0901-et, és az apeh felhívott, hogy miért önellenőriztem. mondon neki, hogy benne van a kitöltési útmutatóban, hogy így kell eljárni. erre meg azt mondja, hogy igen, így kellene, de az apeh-nál semmi sem úgy működik, ahogy kellene. szó szerint ezt mondta.
de visszatérve a kérdésedre, neked most nem kell önellenőrizni, hiszen ha 20-ig beadod a szakképzésit, akkor azt fogják felrögzíteni.