Adófórum

Adózási és számviteli információk

Közbeszerzés-nullás igazolsá

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Eaglet » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Közbeszerzési törvény hatálya alá tartozó cég az elvégzett munkával kapcsolatban (200.000 Ft -ot átlépte az összeg ) nullás igazolást kér a vállalkozótól.
Él még ez a rendelkezés, hogy ilyen kicsi összegnél is kell az Apeh nullás?
A számla át lett adva, ilyenkor mit lehet csinálni, mivel aki a szolgáltatást végezte annak tartozása van.

Eaglet

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. júl. 01, 2009 8:28 am

hvanna

HozzászólásSzerző: zspotorke » szer. júl. 01, 2009 8:45 am

Rendben.

Véleményed szerint akkor a kifizető mentesül a jogkövetkezmények alól? Szerintem az a kötelezettsége, hogy az APEH által kiadott igazoláson feltüntetett tartozást visszatartva fizethet csak. Nem hinném, hogy bármilyen jegyzőkönyv mentesiti ebbéli kötelezettsége alól, mi több egyetemleges adóssá válik, ha nem így tesz. Vagy Te másként látod?

Köszi:P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: zspotorke » szer. júl. 01, 2009 8:55 am

Egy elég jól összeszedett útmutató.Igaz még a régebbi változat, de szerintem benne van a megoldás is.

http://www.eandh.hu/gazdasagi_konfliktus_kezeles/kozbeszerzes.html

Üdv: P.Zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. júl. 01, 2009 9:08 am

Sziasztok!

A hatályos Art szerint:

36/A. § (1) A közbeszerzések teljesítéséhez kapcsolódóan a közbeszerzésekről szóló törvény (a továbbiakban: Kbt.) szerinti nyertes ajánlattevő és a Kbt. szerinti alvállalkozók közötti szerződések, valamint minden további, a polgári jog szerinti alvállalkozók között megkötött vállalkozási szerződések alapján történő, a havonta nettó módon számított 200 000 forintot meghaladó kifizetésnél a kifizetést teljesítő az igénybe vett alvállalkozónak a teljesítésért - visszatartási kötelezettség nélkül - abban az esetben fizethet, ha

a) az alvállalkozó bemutat, átad vagy megküld a tényleges kifizetés időpontjától számított 30 napnál nem régebbi nemlegesnek minősülő együttes adóigazolást, vagy

b) az alvállalkozó a kifizetés időpontjában szerepel a köztartozásmentes adózói adatbázisban.

Kifizetést teljesítőnek minősül az ajánlattevő, a Kbt. szerinti alvállalkozó, valamint a polgári jog szerinti alvállalkozó.

Az Apeh honlapon is van 2009-es tájékoztató:

közbeszerzéssel kapcsolatos kifizetések szabályai .pdf (102KB)

http://www.apeh.hu/data/cms95695/kozbeszerzessel_kapcsolatos_kifizetesek_szabalyai_.pdf

Egy jegyzőkönyvvel az Art-ot felülírni, elég nagy bátorság lenne!

Üdv:Nelly

tothkornelia69

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. júl. 01, 2009 9:13 am

Sorry !  Tök hülyeség amit irtam, de  kiváltotta a egyet nem  értést  jogosan.

Ma is tanultam valamit , köszi  Zsuzsa, köszi Nelly !!

Üdv:hvanna

hvanna

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. júl. 01, 2009 10:35 am

Hvanna! Már többedszer látom, hogy utólag elismered: nem állta meg a helyét, amit írtál. És azt is beismered, hogy a témában nem vagy jártas. 

Már bocsáss meg, de akkor miért válaszolsz? A rossz válasszal esetleg totálisan félrevezeted akár a kérdezőt, akár egy későbbi, a témában csak kereső-kutató olvasót.

Tény, hogy senki sem tévedhetetlen. Én is melléfogok néha, mint mindenki. De Te olyan lendülettel adsz totál téves válaszokat, hogy azt nem tudtam megállni szó nélkül.

Zsuzsa

kaloczy

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. júl. 01, 2009 12:33 pm

Kedves Zsuzsa !

Na látod ez az, ha én hülyeséget irok elismerem de nem  mindenki igy tesz ! Már reggel  fél 8 után követtem a kérdéseket és már sok-sok idő eltelt és erre a kérdésre senki nem reagált. Amint beirtam, azt amit, 11.28-kor, 11.55-re , illetve 12. 08 kor már megvolt közelebbi  megoldás a kérdésre. A helytelen  választ kitöröltem és igy már nem visz félre senkit ! CsAk ennyit kivántam hozzáfüzni, és ezentul még csak provokativ se csinálok ilyet, CSAK HA BOMBA BIZTOS ! a válasz !!, de lehet hogy ezentul akkor sem, elég ha tudom magamnak .

üdv:hvanna 

hvanna

Vissza: Adatszolgáltatás