Szisztok!
Tudna valaki nekem pénzügyi terv mintát küldeni? Bekérte az apeh a veszteség kérelem elhatároláshoz pótlésként.
Köszönöm, Kata
Szisztok!
Tudna valaki nekem pénzügyi terv mintát küldeni? Bekérte az apeh a veszteség kérelem elhatároláshoz pótlésként.
Köszönöm, Kata
Minek kérte be?
És milyen időtávlatra kell? Milyen részletezettségel?
Én is meglepődtem, ugyanis az ARt-ben semmiféle nincs, hogy miket kérhetnek be, csak hogy indokoljuk meg a veszteséget, amit meg is tettünk. Ezzel szemben kérnek a 2008-as pénzügyi tervet - amit ugye eleve nem is kell ilyen kisvállalkozásoknak csinálniuk!!! -, valamint mindenféle nyilatkozatokat, kimutatásokat a tervezett és megvalósult bevételekről, tételesen a költségekről. Jó, mi???
Üdv. Kata
Én is épp erre gondoltam, ugyanis ha most mi "utólag" gyártunk le egy "tervet", az valahogy nagyon hülyén veszi ki magát. Ugye Te is úgy tudod, hogy ilyen nincs előírva sehol a kisvállalkozásoknak?
Kata
Szedlacsek, ha van valamiféle mintád, átküldenéd nekem? A kérdésben ott van a címem.
Köszi, Kata
kedves kérdező, szeretnéd, hogyha a vállalkozás megkapja az engedélyt? akkor készítsd el a pénzügyi tervet. gondolj bele, ha a kérelem beadása után azt mondod az apeh-nak, hogy pü-i terv nem készült, mert nem kötelező, meg stb, akkor ő mit fog mondani?: ok, akkor kérelem elutasítva. ebben az esetben a cég a kérelmező (alárendelt) és az apeh a kérelem megadója (fölérendelt).
egyébként egy pü-i terv elkészítése szerintem meg egy izgalmas dolog. persze ha idő is van rá.
Szia DerStauner!
Igazad van, én is ezt javasoltam a vezetőnek, hogy ne irogassunk bele ilyet a levélbe, egyébként Ő azt mondta hogy mindent elkészítünk ami kell, csak jegyezzük meg, hogy ez meg ez nem kötelező. De én azt mondtam jobb a békesség, ha már úgyis megcsináljuk, akkor ne irogassunk bele ilyeneket. Majd meglátom hogy dönt, én megfogalmazom a kísérő levelet az anyagokhoz, de azt Neki kell jóváhagynia.
Abban is igazad van, hogy ezek a dolgok - ha van vár idő! - izgalmasak, mert kitérünk egy kicsit a monoton munka alól.
Üdv. Kata
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 29 vendég