Adófórum

Adózási és számviteli információk

cégautóadó II. negyedév

SzJA

cégautóadó II. negyedév

HozzászólásSzerző: validitas » szer. jún. 17, 2009 8:10 am

Szia!

A 15 nap fellebbezési idő törvényben megszabott, előírt és betartandó jogorvoslati lehetőség. Ez alapján nem halasztó hatályról beszélünk, hanem arról, hogy a határozat addig nem jogerős.

Amíg egy határozat nem jogerős, addig az abban szereplő dolgok nem végrehajthatóak, csak a jogerőre emelkedés után, különben súlyos jogsértés történik!

És mivel szó szerint bemásoltam a határozatban szereplő, a fizetés határidejét előíró szöveget, ezt 100%-osan merem állítani, hogy annak megfelelően kell megfizetni az adót, azaz az esedékesség időpontja nem márc. 15 (ami az ünnep miatt márc.16.), hanem a határozatnak megfelelően kell kiszámítani. Azaz a kézhezvételtől számított 15 nap eltelte után jogerős, és az azt követő 15.napig lehet határidőben befizetettnek tekinteni, pótlékmentesen megfizetni!

Nyilván más a helyzet, ha időben vagy korábban érkezik meg a határozat, de akkor a határozatban is úgy szerepel az esedékesség, hogy márc. 15/16-ig.

Szóval alap-, fő- és mellékesetben is! - a határozatnak megfelelően kell megfizetni, és vizsgálni, hogy határidőben történt-e! Szerintem.

Üdv: Böbe

validitas

cégautóadó II. negyedév

HozzászólásSzerző: gyorkosolga » szer. jún. 17, 2009 12:31 pm

.

gyorkosolga

cégautóadó II. negyedév

HozzászólásSzerző: kriszta4 » szer. jún. 17, 2009 1:33 pm

Böbe! Teljesen igazad van mindenben, ezt az idézetet viszont én is az Önkormányzat által küldött határozatból másoltam be..."Az adót évi két egyenlő részletben, 2009. március 16-ig, illetve szeptember 15-ig fizetheti meg késedelmi pótlék mentesen".

Tehát felénk kikötik. Gondoltam ők biztos tudják.

kriszta4

cégautóadó II. negyedév

HozzászólásSzerző: kriszta4 » szer. jún. 17, 2009 1:36 pm

Böbe!

Ebben is teljesen igazad van, kicsit megkevert az, hogy olvastam már olyan határozatot amelyben kikötik, hogy a fellebbezés a fizetésre nincs halasztó hatállyal. DE ezekben a határozatokban valóban nincs ilyen kitétel. bocsi ...

kriszta4

cégautóadó II. negyedév

HozzászólásSzerző: validitas » szer. jún. 17, 2009 4:07 pm

Szia Olga!

A megfogalmazás kicsit más, de a lényeg ugyanaz, jpgerőre emelkedést követő 15 nap. A II. félévi kétségtelenül szept. 15.

validitas

cégautóadó II. negyedév

HozzászólásSzerző: validitas » szer. jún. 17, 2009 4:09 pm

Szia!

Általában APEH első- vagy inkább másodfoknál van az, hogy a fellebbezés nincs halasztó hatállyal. DE ott már van egy elsőfokú határozat, amit a másodfok is jóváhagyott.

validitas

Előző

Vissza: SzJA