Szép jó estét Mindenkinek!
Van egy gondom, ma kérdezte tőlem az egyik vállalkozóm, hogy ha vásárol egy KFT-t - akinek a tulajdonában van egy ingatlan, amit szeretne megszerezni - akkor kell-e adózni utánna, stb! Én elmondtam neki ha mint magánszemély vásárolja meg a KFT-t, akkor az mint magánszemélynél jelenik majd meg a jövedelem, ha van különbözet - már az eladónál, az Övé pedig KFT - mivel egyszemélyes KFT lenne - és a KFT nyilvántartásában szereplő összes tárgyieszköz, stb.! De másik lehetőség, hogy van neki egy KFT-je, ahol tulajdonos és ügyvezető is, nem egyszemélyes és ez a KFT is megvásárolhatná a másik KFT-t, de akkor a jelenlegi KFT-jének tagi kölcsönt kellene betenni, hogy megtudja vásárolni az ingatlanos KFT, a tagi kölcsönt meg majd a nyereségből, részletekben visszakapja!A tagi kölcsön megvan, utalná a KFT-nek, ez nem jelent gondot, most van túl a vagyonosodási vizsgálaton! Ezt a tájékoztatást adtam neki, de ha valakinek van valamilyen jó ötlete és ebben a nagyon szoros határidős időben, akkor megköszönném!
Üdv. és köszönet
SZESZE