szia.
Jövedelemminimumot minden esetben meg kell nézni. Ha lenyitod a kisablakot részletesen levan írva, hogy melyik esetben melyik számot kell írni.
1-es. ha nem kell alkalmaznia a jöv.minimumra a rendelkezést
2-es ha az adózás előtti eredményed, vagy az adóalap közül a nagyobb érték eléri a jöv.minimumot. (a keletkezett adózás előtti eredményed eléri, ill. meghaladja az árbevétel 2%-át)
3-as ha nem éri el 2%-ot de te úgy döntesz, hogy ezután megfizeted a társaságiadót, (jobb a békesség elvén)
4-es ha nem éri a 2%-ot és nem akarsz fizetni társaságiadót, akkor viszont ki kell töltened a nyilatkozatok, és tutira számíthatsz ellenőrzésre.
remélem érthető, mert ez a legegyszerűbben történő magyarázat.
3-as
Ha pl. kezdő vagy, akkor nem vonatkozik Rád a jövedelem-minimum számítás.
De folyamatosan működő vállalkozásról nehezen képzelhető el, hogy esetleg folyamatos veszteség esetén is fenntartják a tulajdonosok, pusztán azért, hogy legyen hova elkölteni az akárhonnan megszerzett pénzüket.
Tehát itt azt az - egyébként logikus - alapelvet lovagolják meg, hogy egy vállalkozást azért indít az ember fia/lánya, hogy abból jövedelemre tegyen szert.
De ha nem is akarod megérteni, akkor hiába is próbálkozunk magyarázni. Akkor marad az: igen, veszteséges vállalkozásnak is fizetni kell, ha nem vállalja fel, hogy az art szerint nyilatkozik.
Zsuzsa
Köszönöm a válaszokat, mindkettőt elfogadom, ahogy ezt az adónemet nem. Vagyis rosszul fogalmaztam, nem akarom elfogadni, érteni most már megértettem.
Györgyi
Szia.
Nem kell feltétlenül fizetned, ha veszteséges vagy, csak akkor ki kell tölteni a nyilatkozatot. Ezért inkáb ahogy irtam is jobb a békesség, és válaszd a 3-ast. Ezek után ne gondolkodj azon, hogy mit fogadsz el vagy mit nem, ha megtanulod hogy az ilyen kérdésekre mindig csak annyit kell válaszolnod hogy "csak", akkor könyebben tul tudsz jutni az ehhez hasonló dolgokon.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 63 vendég