Adófórum

Adózási és számviteli információk

műtét elszámolása

SzJA

műtét elszámolása

HozzászólásSzerző: kne-rozsa1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

Mint cégtulajdonos és egyben könyvelő kérdeznélek benneteket, hogy lehetséges e, hogy a férjem, mint a másik tulajdonos geincműtéten esett át, és mivel maszek alapon műtette magát a cég nevére számlát kért.

Ha én ezzel a pénztárat csökkenteni szeretném, akkor ha elszámolom , mint költséget, akkor mire könyvelhetem el, egészségügyi szolgáltatásról kaptunk számlát. Ha kell leadózunk utánna, illetve majd adóalap növelő tételként is szerepeltetném.

Kérdés, ha beleteszem a könyvelésbe, akkor mikor mennyit kell utána leadóznom, és kell  erről valami bevallást beadnom.

Ilyen elszámolásom még nem volt, ha tudtok segítsetek.

Köszi nektek

Virág

kne-rozsa1

műtét elszámolása

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. máj. 25, 2009 6:19 pm

Szia Virág!

Természetbeni juttatás, ezért 54% SZJA-t, 24% nyugd.járulékot, 4,5+0,5% eg.bizt.járulékot, 1,5% szakképzési hozzájárulás megfizet utána a vállalkozás, valamint az összes elszámolt költséggel (műtét + járulékok, SZJA) megnöveled az adóalapot, mert nem a vállalkozás érdekében felmerült költség. 

Üdv: Böbe

validitas

műtét elszámolása

HozzászólásSzerző: kne-rozsa1 » kedd máj. 26, 2009 5:10 pm

Köszi Böbe,

Még egy pár kérdés. a számla májusi teljesítésű. Az szja-t stb-t június 12-ig fizetem és vallom be a 908 n?Melyik soron vallom be, írjak róla valami feljegyzést?Nem kell utána munkaadóit fizetni,

Köszi előre is

Szia

Virág

kne-rozsa1

Vissza: SzJA