Adófórum

Adózási és számviteli információk

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

Számvitel

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » kedd máj. 19, 2009 5:49 am

Kösz... Ez tényleg teccik... :)
szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » kedd máj. 19, 2009 8:18 am

Kedves Tom1970!

Hidd el a te problémád is megértésre került az itt jelenlévő könyvelők között, hiszen ezért ilyen hosszú ez a téma. A lelkiismeretes könyvelő természetesen a szakmai kérdésekkel is foglalkozik, sőt a nap majdnem 24 órájában csak azzal foglalkozik. Azonban, ha egy ilyen kérdés felvetődik, abban a pillanatban az összes sérelmünk előjön. Sajnálom, hogy csak olyan könyvelőt sikerült kifognod, akivel nem voltál elégedett, de azt is hidd el, hogy az ilyen könyvelő csak kis %-át teszi ki a "könyvelő társadalomnak". Nálad azt hiszem megjelent Murphy. Remélem sikerül jó megoldást találnod, de egyet tarts szem előtt: ha "könyvelőt" keresel, ne azzal kezd, hogy mennyiért vállalod. Úgy gondolom azonban, hogy jót is kell hallanod. Hála az égnek az ügyfelek kis %-a az olyan, mint a fent említett. Vannak jó páran, akiket nagyon becsülök, és nagyon szeretek velük együtt dolgozni, mert lehet velük együtt dolgozni.

Nyerkiné
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: MonokiM » kedd máj. 19, 2009 9:04 am

Kedves Szedlacsek!

Sajnálom, hogy félreértetted az írásomat és különösen nem akartam megbántani a jó könyvelőket, mint erre az írásomban kifejezetten ki is tértem. Én Tom elvárására a könyvelővel szemben adtam egy igazán nyerő felállást. Annak fényében, hogy a link könyvelőkről szól ez a kérdés.

Ha szükséges, mégegyszer nyomatékosan megkövetek minden "nem link" könyvelőt, akinek a beírásommal kapcsolatban a kikérem magunknak gondolat jut eszébe. Üdv.: Margit

MonokiM
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » kedd máj. 19, 2009 10:11 am

Kedves MonokiM!

Részemről a dolog el van boronálva.

Nyerkiné
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: MonokiM » kedd máj. 19, 2009 10:43 am

Kedves Nyerkiné!

Köszi :) ... és egyben ajánlom is! Tök fura lenne, hogy pont mi fórumosok veszekesznénk egymással félreértések miatt :) Ez a fórum egészen másról szól, szerencsénkre! Üdv.: Margit 

MonokiM
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:12 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: pimpa1 » kedd máj. 19, 2009 11:17 am

Szívemből beszélsz :) Az ügyfelek mindenre tőlünk várnak megoldást, ellenérték nélkül. Azt szoktam mondani, ilyen és ilyen megoldások léteznek, és döntse el a vállalkozó melyiket akarja, de sokan elvárnák,hogy még helyettük is én döntsek. pofa nélkül kifogom számlázni a plusz melóimat a beszámolóhoz kapcsolódan. Nem emeltem díjat a recesszió miatt, és azonnal vérszagot kaptak. A kisújjamat nyújtottam, és már a karom sem elég nekik. Szóval ki vagyok, mert még 5 cég variál, és lassan már azt sem tudom merre az előre.
pimpa1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: szedlacsek » kedd máj. 19, 2009 12:05 pm

Ja... gyakorlatilag azt képzelik, hogy olyan "kávéautomaták" vagyunk, amibe még az aprót sem kell bedobni, de állandóan Segafredot folyatunk a csészéjükbe... És nem fogják fel, hogy

1. olyannak kellene tekinteni bennünket,  mint az orvosukat. Ha nem mondják el mi a bajuk, akkor is rájövünk...csak így később tudunk segíteni, ha még egyáltalán lehet...

2. ennek következtében azt is tudniuk kellene, hogy nekünk nyugodtan beszélhetnek, mert az tőlünk nem megy tovább. (Kivéve a pénzmosás, de az orvosnak is jelentenie kell pl. a gyerekkel szembeni erőszakot..)

 

De nem. Titkolóznak, hazudnak, oszt a végén meg csodálkoznak, hogy rájövünk. Volt  olyan ügyfelem,  akit elzavartam, mert 10 000 Ft-ra megmondtam neki, hogy hány milliót árult - a forgalma 60 %-át -  egy fél év alatt feketén és azt is, hogy ezt jelentenem kellene, mivel mindez tagi kölcsönként jelent volna meg,  amire még neki állt feljebb és elkezdett velem ordibálni.. Abban a percben adtam a kezébe az összes dossziéját.

 

szedlacsek
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:13 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » szer. máj. 20, 2009 2:16 pm

Pimpa úgy látom nagyon találó kérdéssel nyitottál. Nem győzöm olvasni a hozzászólásokat. Természetesen igazad van. Én sem emeltem az idén de már bánom. Akkor amikor itt lett volna az ideje, sírtak-ríttak, most meg sorban jelentik be ki, mikor, hova megy nyaralni. A férjemnek van igaza: anyám hajts be mindent a síró ügyféltől, mert téged hagy utoljára, aztán járkálhatsz a pénzedért. Ráadásul én érzem magam kellemetlenül, mikor szólok, hogy már mennyivel tartozik, jó lenne rendezni.
Nyerkiné
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:22 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: pimpa1 » szer. máj. 20, 2009 4:28 pm

Elvállaltam egy olyan céget,aki tavaly alakult, 1 éve és még sosem látta könyvelő az anyagát.! nincs semmi sem beadva, fizetve. Most szerkesztek egy szerződést, de nem tudom, hogy írjam bele, hogy a megbízásom dátuma előtti időszakért nem felelek. Megcsinálom pótlolagosan az anyagát, de nem szeretném, ha később az ügyvezető rám terhelne olyat, amihez semmi közöm. Hogy írjam meg a megbízást..van jó tanácsotok?
pimpa1
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:21 am

Ha link a könyvelő, mit tehetünk?

HozzászólásSzerző: olahneedit » szer. máj. 20, 2009 5:15 pm

Szia Pimpa1!

Nem, mintha olyan nagy rálátásom lenne a visszamenőleges dolgokban, de elsőre az jutott az eszembe, hogy talán két szerződést kellene készíteni. Nyílván egyet attól az időponttól, amikortól teljes felelősséget válalsz a munkádért, vagy ahogyan egyébként is szoktad, és külön egyet arra a munkára, amellyel rendbe teszed a dolgait visszamenőleg. El tudok képzelni egy "előzetes" ellenőrzési jegyzőkönyvet, amelyben szépen le van írva, hogy mely bevallások nem mentek el időben, és más hasonló megállapítások, melyek szakmailag megállják a helyüket, és a felületes tárgyalás - tevékenység, áfa kör, stb pontokba szedve - alapján ésszerűen hiányként felróhatóak  a cég felelős személyének. Szerintem ezt a cégvez.nek mindenképpen látnia kell, és észzel felfognia, hogy érezze a súlyát, és hogy döntéseket tudjon hozni. Be kell látnia - írásban is-, hogy minden elmulasztott dologért egyedül ő a felelős, TE pedig most éppen hajlandó vagy kihúzni  a csávából.... be kell látnia, hogy a dolog alapból kemény birságokat fog maga után vonni. Az, hogy TE a számszakilag helyes könyvelésért és a felsorolt bevallások pótlásáért felelősséget válalsz, az még nem jelenti azt, hogy a birságtól mentesül. Sőt, a bevallások tartalmáért sem vállalhatod a felelősséget, mivel valószínűleg nem áll majd a rendelkezésedre pl. olyan irat, bizonylat, nyilatkozat, melyet már régen el kellett volna készíteni, de azt az adott gazdasági eseménynél nem készítették el.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Üdv: Edit

olahneedit
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:17 am

ElőzőKövetkező

Vissza: Számvitel

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 13 vendég